28. februar 2017 – Pancake Day

Først lidt historie til pancake day eller pancake tuesday, som altid er en tirsdag 47 dage før påske søndag. Den kan falde på tirsdage mellem 3. februar og 9. marts afhængigt af året og påsken. Det er ikke nogen ny tradition, men en gammel anglo-saksisk kristen tradition, der markerede en festdag inden 40 dages faste. Det var også en praktisk tradition, for man skulle have brugt æg og fedt op inden fasten og der kommer pandekagen ind i billedet med æg, mel og fedtstof.

Pancake day er nok mest en engelsk tradition, men kan genfindes i de fleste lande. I Danmark er det fastelavn eller karneval (carne vale – farvel til kødet). Tirsdagen hedder på dansk hvide tirsdag, som kommer inden aske onsdag.

Så nu er en gammel tradition holdt i gang og ingen var utilfredse med pandekager til aftensmad.

pandekager

Sponsoreret

Vi hører gerne fra dig