kalvefrikasse med kartofler

Kalvefrikassé

Sponsoreret

Frikassé kommer af det franske ord  fricassée tilbage fra 1200-tallet. En frikassé er typisk en lys stuvning med fløde og kød i stykker og grøntsager.

Vi har lavet en dansk version af kalvefrikassé, hvor der anvendes madlavningsfløde. Men vi har også blandt vores favoritretter en blanquette de veau. Den sidste laves med fløde, creme fraiche og citron.

kalvefrikasse med kartofler
5 fra 1 stemme
Udskriv

Kalvefrikassé

Vi har lavet en opskrift med mørt kalvekød og grøntsager i lidt "chunky" stykker. Kartoflerne passer rigtig godt til og gør at frikasséen kan spises alene eller blot med brød.

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier 2409 kcal
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 700 g kalvekød i tern
  • 1/2 l grøntsagsboullion
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kartofler skrællede og i tern
  • 2 spsk friske timianblade
  • 1/4 l madlavningsfløde 8%
  • 2 spsk lys saucejævner
  • 200 g gulerødder
  • 100 g rødløg
  • 200 g grønne asparges
  • 100 g forårsløg

Sådan gør du

  1. Klargør alle grøntsager og skær dem i mindre med chunky (rustikke) skiver. asparges, forårsløg og gulerødder skæres på tværs

  2. Lad smøret smelte i en sauterpande eller støbejernsgrude med kraftig varme. Svits kødet inden smøret branker i ca 2 min.

  3. Tilsæt grøntsagsboullion, salt og peber. Lad det simre ved svag varme under låg i ca. 30 min. Det skal blive mørt, så undgå at det koger, da det starks gør kødet sejt.

    kalvefrikasse
  4. Tilsæt kartofler og timian og lad det simre videre under låg i ca. 15 min. Teste eventuelt om kartoflerne er møre med en kniv

  5. Tilsæt gulerødder og løg og bring retten i kog igen under omrøring. Igen skal det ikke koge kraftigt. Lad det stå i 5 min.

    kalvefrikasse løg gulerødder
  6. Ryst madlavningsfløden sammen med saucejævner (brug eventuelt almindelig fløde). Tag sauterpanden af varmen og vend jævningen i retten.

    tilsæt jævning
  7. Kom asparges og forårsløg i retten og lad det varme igennem.

    Smag nu retten til.

Opskriftsnoter

Server med godt brød 

Vi hører gerne fra dig