
Kalvefrikassé
Frikassé kommer af det franske ord fricassée tilbage fra 1200-tallet. En frikassé er typisk en lys stuvning med fløde og kød i stykker og grøntsager.
Vi har lavet en dansk version af kalvefrikassé, hvor der anvendes madlavningsfløde. Men vi har også blandt vores favoritretter en blanquette de veau. Den sidste laves med fløde, creme fraiche og citron.

Kalvefrikassé
Vi har lavet en opskrift med mørt kalvekød og grøntsager i lidt "chunky" stykker. Kartoflerne passer rigtig godt til og gør at frikasséen kan spises alene eller blot med brød.
personer
Ingredienser
- 25 g smør
- 700 g kalvekød i tern
- 1/2 l grøntsagsboullion
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 500 g kartofler skrællede og i tern
- 2 spsk friske timianblade
- 1/4 l madlavningsfløde 8%
- 2 spsk lys saucejævner
- 200 g gulerødder
- 100 g rødløg
- 200 g grønne asparges
- 100 g forårsløg
Sådan gør du
- Klargør alle grøntsager og skær dem i mindre med chunky (rustikke) skiver. asparges, forårsløg og gulerødder skæres på tværs
- Lad smøret smelte i en sauterpande eller støbejernsgrude med kraftig varme. Svits kødet inden smøret branker i ca 2 min.
- Tilsæt grøntsagsboullion, salt og peber. Lad det simre ved svag varme under låg i ca. 30 min. Det skal blive mørt, så undgå at det koger, da det starks gør kødet sejt.
- Tilsæt kartofler og timian og lad det simre videre under låg i ca. 15 min. Teste eventuelt om kartoflerne er møre med en kniv
- Tilsæt gulerødder og løg og bring retten i kog igen under omrøring. Igen skal det ikke koge kraftigt. Lad det stå i 5 min.
- Ryst madlavningsfløden sammen med saucejævner (brug eventuelt almindelig fløde). Tag sauterpanden af varmen og vend jævningen i retten.
- Kom asparges og forårsløg i retten og lad det varme igennem.Smag nu retten til.
Noter
Server med godt brød
Nutrition
Calories: 2409kcal
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!