flæskesteg i webergrill

Flæskesteg i Webergrill

Igennem mange år har vil lavet denne krydrede flæskesteg i kuglegrillen. Den skal have lav varm og masser af krydderier og lidt rødvin. Spis stegen i burgerboller eller bare med tilbehør. Nyd duften undervejs af krydderier, rødvinen og grillet flæskesteg. Krydderierne kan varieres og vi har også et forslag her. Læs mere om five spice her

flæskesteg i webergrill
5 fra 1 stemme
Udskriv

Flæskesteg i Webergrill

I en 55 cm Webergrill kan der lige ligge en hel svinekam. Lidt lettere er det dog at lave 2 halve stege alt efter antal personer. Opskriften herunder er til ca. 20 personer

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 30 minutter
Antal 20 personer
Forfatter Malene

Ingredienser

Krydderiblanding

  • 2 spsk salt
  • 1 spsk friskkværnet peber
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk five spice
  • 2 spsk knuste laurbærblade

Stegen

  • 1/1 hel svinekam eller 2 halve
  • 1 flaske rødvin
  • 1 stk løg

Sådan gør du

  1. Først laves en krydderiblanding og de nævnte krydderier er kun vores forslag. Blandingen må gerne være lidt rustik og derfor må der gerne være hele krydderier i.

    Krydderiblandingen er en tør blanding

    krydderiblanding til flæskesteg
  2. Klargør stegen og vær sikker på at stegen er ridset grundigt uden at der skæres ned i kødet.

    Masser krydderiblandingen ind i kødet. Put stegen i en frysepose og lad den hvile på køl til næste dag (gerne 12 timer)

    flæskesteg
  3. Klargør kuglegrillen til indirekte varme og med staniol og en foliebakke i midten. Brug ikke for meget kul, da stegen skal have lang tid. vi starter med ca. 20 briketter. Billige briketter virker ikke og brænder tit ud, så vi anvender kun Heatbeads til dette.

    Læg et skiveskåret løg i foliebakken og tilsæt rødvinen

  4. Start med sværen nedad i ca. 2 timer. Vend derefter og steg videre i ca 2-3 timer.

    Der skal eventuelt efterfyldes 2-3 gange med lidt ekstra kul (ca. 5-6 stykker i hvert side ad gangen)

    flæskesteg i webergrill
  5. Brug gerne et stegetermometer der kan aflæses uden at låget løftes. Grillen skal helst åbnes så få gange som muligt for at holde temperaturen.

    Kernetemperaturen skal nå op op mellem 65 og 70 grader C. 70 grader C er gennemstegt og hvis stegen tages ud ved 65 grader, så stiger den typisk til ca. 70 grader når den hviler tildækket.

    færdig flæskesteg
  6. Spøde svær? ja det er lidt svært. Vend stegen med sværene direkte over kullene og hold godt øje. På billedet her har stegen været under grillen i ovnen.

Vi hører gerne fra dig