Et år med madoplevelser og Madkalender.dk

Siden den 1. januar 2017 har vi dagligt skrevet om dagens vigtigste måltid i vores familie. Det besluttede vi at gøre tilbage i december 2016, da vi alligevel tit tog billeder af mad og delte madoplevelser, som så mange andre. Nu har vi gjort det igennem et år eller 365 dage, så lad os gøre lidt status på det år der er gået.

 

Tilmeld dig – så får du direkte besked med ny inspiration, opskrifter og oplevelser

Hvad har vi spist mest i 2017?

Den meste af den mad vi har spist i 2017, er noget vi selv har lavet. Blandt topscorerne som “ret” er pizza, der jo kan varieres på mange måder. Der er ca. 30 gange i 2017 hvor vi har spist pizza. 14 gange har det været hjemmelavede pizza’er i eksempelvis webergrillen. Supper kan jo være meget forskellige, men tæller vi dem under et, så har vi spist suppe 16 gange i 2017. I det tæller vi ikke vores tur til Vietnam (læs gadekøkkenerne i Hanoi), hvor hver dag startede med en nudelsuppe for nogle af os på vietnamesisk måde. Suppe vil vi forsætte med, da man kan lave de fleste i god tid og man kan med fordel kan lave til to dage.

Sponsoreret

Flere andre retter går igen, som for eksempel spaghetti med kødsauce eller tomatsauce og hjemmelavede burgere. De mest brugte retter har vi samlet under opskrifter.

 

Det “tag” der er brugt flest gange

Hvert indlæg har en række “tags” eller stikord, som beskriver indholdet. Det mest brugte “tag” i 2017 var “grill” som henviser til de mange gange vi har brugt grillen. Lige efter grill kommer oksekød og kylling, da det nok er de kødtyper vi hyppigst bruger.

 

De mest besøgte opslag

Et opslag fik en klar føring i 2017 og det var opslaget og opskriften på Hit Med Suppen som er en krydret rød linsesuppe, der eksempelvis er god til natmad. Det næst mest sete indlæg handler om vores danske nationalret – stegt flæsk med persillesovs.

 

grab a burger Hillerød

Hvor mange gange har vi fået take-away?

Svaret er for mange, så det er en af de ting vi laver om i 2018. 2017 var til tider præget af en hurtig løsning og det skal der selvfølgelig være plads til. Men i 2018 vil vi kigge på nogle alternativer til take-away. Er der nogle madretter man lige kan have klar de dage, hvor tiden og lysten måske ikke er der til at lave mad?

Nu kan take-away jo spænde vidt fra en pizza, grill-mad fra den lokale kinagrill og til sushi eller luksusburgere. Faktisk inspirerede noget af det take-away vi fik fra Grab-a-Burgr (findes desværre ikke mere) til at prøve briocheboller istedet for almindelige burgerboller.

 

 

 

 

Streetfood i Hanoi i Vietnam

Hvad var årets bedste måltid?

Vi har begge tænkt lidt over årets bedste måltid eller madoplevelse. Tænk – vi kommer frem til nøjagtigt det samme måltid. Det var en Forårsrulle på en streetfood tur i det gamle Hanoi i Vietnam. Det var pirog af rispapir med fyld af svinekød, tynde nudler og andet godt og tilsat friske krydderurter og lidt salt soyasauce med papaya. Læs mere om gadekøkkenerne i Hanoi

Hele familien var vilde med madoplevelserne i Vietnam og det er kommet til at sætte sit præg på en del måltider efter vi er kommet hjem og på en række opskrifter. Spørger vi den mindste i familien, så var det kyllingesuppe (pho ga) på selv samme tur, der var et af årets bedste måltider.

Opskrifterne

Ved udgangen af året har vi delt 55 opskrifter, som er vigtige for os. Det er både store opskrifter og opskrifter på mindre, men vigtige ting. Vores opskrifter er alle nogle der har fulgt eller vil følge os igennem mange år, så vi deler ikke bare opskrifter i mængder, men vælger de aller bedste opskrifter vi kan finde. Nogle af opskrifterne har fulgt os begge igennem ca. 30 år eller vores familier igennem mange flere. Vi bruger også opskrifterne som vores egen kogebog.

 

At spise rester og undgå madspild

Der skal spises op, men ikke nødvendigvis på en gang. Lidt planlægning og god opbevaring på køl gør faktisk at man kan sætte spildet af madvarer ned. Det gode er at det gavner økonomien og det kan give mere tid i hverdagen, hvis man kan lave mad til flere dage.

Så nu er det tid til snart at kigge på 2018. Vi er igang med vores manifest altså et Mad-Manifest, hvor vi vil prøve at lave nogle grundideer for vores køkken.

Vi hører gerne fra dig