
Nem béarnaisesauce der er svær et skille
Er den fransk eller er den dansk? Jo bearnaise sauce er en fransk opfindelse (La sauce béarnaise eller la béarnaise) og kommer fra Paris-området. Der findes et område der hedder Béarn nede ved den spanske grænse i den vestlige ende af pyrenæerne og nogle tror fejlagtigt bearnaisen kommer her fra. Men den har en anden historie, hvor den ved et tilfælde blev skabt den 24. august 1837 af Collinet, kok i restauranten Pavillon Henri IV, i Saint-Germain-en-Laye, der ligger ved Seine floden.
Sponserede forslag
![]() | Skagen Bryghus, Drachmann - Øl Fra Danmark Drachmann Pilsner 5,0 % - Bryghusets fantastiske gode pilsnerøl. Kendt i det ganske land. Gylden og frisk, frugtnoter fra Tettnangerhumlen bemærke... (mere) |
Det er ikke svært at lave en béarnaisesauce og saucen smager fantastisk, men den er lidt besværlig da den skal laves lige inden servering og kræver omrøring og opmærksomhed.
Mange danskere er vokset op med pulver béarnaise eller variationer fra dåse eller glas og den kan godt adskille sig en del fra den ægte vare. Nogle vil sammenligne den med den typiske pulver béarnaise og synes den ægte vare er “forkert”.

Nem bearnaisesovs til 4 personer
Sådan! En nem bearnaise, der ikke skiller så nemt! Det er ikke helt den originale opskrift, men den er god.
Ingredienser
- 125 g smør
- 1/4 l piskefløde
- 4 stk æggeblommer
- 2 spsk bearnaiseessens
- 1 knsp salt
- 1-2 tsk tørret esdragon eller frisk!
- 1/2 stk citron. saften
Sådan gør du
-
Smelt 125 gram smør i en lille gryde.
-
Tilsæt 1/4 liter piskefløde og alle de andre ingredienser under omrøring.
Smag og juster med salt bearnaiseessens, citron eller estragon
-
Der skal piskes fra start til slut. Smag evt. med lidt mere bearnaise essens eller estragon. Varm det op ved svag varme under stadig omrøring.
Det er nemmest at styre temperaturen, hvis det laves over et vandbad, men det kan sagtens lade sig gøre i en gryde.
Prøv bearnaisesauce til nyretapper eller et stykke perfekt stegt oksefilet