Opskrifter,  Saucer og marinader

Nem béarnaisesauce der er svær et skille

Er den fransk eller er den dansk? Jo bearnaise sauce er en fransk opfindelse (La sauce béarnaise eller la béarnaise) og kommer fra Paris-området. Der findes et område der hedder Béarn nede ved den spanske grænse i den vestlige ende af pyrenæerne og nogle tror fejlagtigt bearnaisen kommer her fra. Men den har en anden historie, hvor den ved et tilfælde blev skabt den 24. august 1837 af Collinet, kok i restauranten Pavillon Henri IV, i Saint-Germain-en-Laye, der ligger ved Seine floden.

Sponserede forslag

McGuigan Classic Chardonnay 2018

FrugtigAustralsk Chardonnay med tropiske smagsnoter - Kvalitetsrig hvidvin fra prisvindende vingård! Her får du en rigtig fin vin til prisen, der by...

Det er ikke svært at lave en béarnaisesauce og saucen smager fantastisk, men den er lidt besværlig da den skal laves lige inden servering og kræver omrøring og opmærksomhed.

Mange danskere er vokset op med pulver béarnaise eller variationer fra dåse eller glas og den kan godt adskille sig en del fra den ægte vare. Nogle vil sammenligne den med den typiske pulver béarnaise og synes den ægte vare er “forkert”.

nyretap stegt bearnaise
5 fra 1 stemme
Udskriv

Nem bearnaisesovs til 4 personer

Sådan! En nem bearnaise, der ikke skiller så nemt! Det er ikke helt den originale opskrift, men den er god.

Ret sauce
Køkken Dansk, Fransk
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 1/4 l piskefløde
  • 4 stk æggeblommer
  • 2 spsk bearnaiseessens
  • 1 knsp salt
  • 1-2 tsk tørret esdragon eller frisk!
  • 1/2 stk citron. saften

Sådan gør du

  1. Smelt 125 gram smør i en lille gryde. 

  2. Tilsæt 1/4 liter piskefløde og alle de andre ingredienser under omrøring.

    Smag og juster med salt bearnaiseessens, citron eller estragon

  3. Der skal piskes fra start til slut. Smag evt. med lidt mere bearnaise essens eller estragon. Varm det op ved svag varme under stadig omrøring. 

    Det er nemmest at styre temperaturen, hvis det laves over et vandbad, men det kan sagtens lade sig gøre i en gryde.

Prøv bearnaisesauce til nyretapper eller et stykke perfekt stegt oksefilet

Sponserede forslag

Champagne M. Brugnon Brut

249 kr. hos Haugaard Vin

Pizzolato Merlot 2016

129 kr. hos Haugaard Vin

Roda Reserva 2015 og Aubocassa Olivenolie i Gaveæ

399 kr. hos Haugaard Vin


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 35 other subscribers


Vi hører gerne fra dig