
Grillet og langtidsstegt oksespidsbryst
Oksespidsbryst er et at de kødstykker man ikke ser så tit i køledisken mere. Det er et kødstykke der skal have lidt tid for at den gode smag kommer frem og det bliver mørt. Derfor har vi lavet en simre-ret, hvor spidsbrystet først grilles og derefter tilberedes i en gryde i ovnen et par timer. Stegen kan selvfølgelig blot brunes i en gryde, men det giver endnu mere smag hvis den steges hårdt på en varm grill. På gasgrillen går det hurtigt.
Hvis spidsbryst koges eller steges for meget, så bliver det tørt fordi det er så magert som det er. Derfor anbefaler vi at fedt ikke pudses af inden stegning.
Server grillet spidsbryst med grøntsager og kartofler. Prøv rosenkål stegt med bacon.

Grillet og langtidsstegt oksespidsbryst
Ingredienser
- 1 kg oksespidsbryst
- 50 g smør til stegning
- 3 stk løg vælg selv løgsort
- 4 stk gulerødder
- et par kviste timian
- 1/2 fl rødvin vælg en billig en af slagsen
Sådan gør du
- Start med at klargøre løg, gulerødder og krydderurter. Skær løg i både og del gulerødderne i mindre stykker
- Smør spidsbrystet med smeltet smør og drys med salt og peber. Brun herefter spidsbrystet på en meget varm grill til det tager farve og helst ikke længere end 3-5 min på hver side. (man kan selvfølgelig også brune i en gryde)
- Mens spidsbrystet er på grillen brunes grøntsagerne i en gryde ved middel varme. Det skal gerne være en gryde der kan gå i ovnen. De skal tage lidt farve, da det er denne karamelisering der bidrager til smagen. Kom krydderurter ved til sidst.
- Læg kødet oven på grøntsagerne.
- Hæld rødvin i gryden til grøntsagerne er dækkede. Stegen skal ikke være dækket.Så snart det kommer til at koge igen, sættes gryden med låg i ovnen ved 130 grader i 3 timer
- 15 min før servering tages gryden ud af ovnen og kødet og grøntsagerne tages over i et fad og holdes varme.Varm gryden op ved middel varme og lad den koge lidt ind. Smag saucen til og jævn den med en smørbolle eller med saucejævner. Tilsæt eventuelt lidt okseboullion.
- Server oksespidsbrystet med eksempelvis kogte kartofler eller ovnbagte halve kartofler. Prøv også med rosenkål stegt med bacon.
Når saucen skal smages til så er gastrik en god ting at have stående i køleskabet. Se opskriften på gastrik her
Retten har så meget smag at du skal vælge en kraftig rødvin. Se vine fra Bayvine.dk