Øl braiserede svinekæber

Svinekæber med vanilje, chili og mørk øl

Sponsoreret

Svinekæbe er den muskel der sider på siden af grisens kæbe og står for tyggearbejdet. Så det har ikke noget med hele kæben at gøre, men blot musklen. Man kan også være heldig at finde oksekæber.

Fælles for de fleste opskrifter er at kæber brunes i kort tid og skal simre ved svag varme i ca. 2 timer. Det giver et meget mørt stykke kød der næsten falder fra hinanden.

I denne opskrift har vi valgt at braisere svinekæberne i mørk øl, men den samme opskrift kan laves med rødvin. Både øl og rødvin giver en fantastisk sauce der er god sammen med kartoffelmos, mos af rodfrugter eller måske kogte ris.

Sponsoreret

Øl braiserede svinekæber
5 fra 1 stemme
Udskriv

Svinekæber med vanilje, chili og mørk øl

Svinekæber er simremad med masser af smag og mørt kød. Svinekæber passer godt sammen med en grov kartoffelmos eller mosede kartofler, så saucen ikke går til spilde!

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword simreret
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 8 stk svinekæber
  • 50 g smør til stegning
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk rød chili ikke for stærk
  • 1/2 l Mørk kraftig øl
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 tern svinebouillion
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  1. Start med at klargøre svinekæberne ved at skære fedt og sener fra. Det behøver ikke være finpudset, da braiseringen mørner senerne.

    Rengøring af svinekæber
  2. Klargør løg i både, chilli renset for kerner og snittet fint. vaniljestangen flækkes og deles i mindre stykker.

    Svinekæber i øl
  3. Retten skal braisere i en gryde. Start med at brune løg ved middel varme i gryden og tilsæt derefter chili, laurbærblade og øl.

    Samtidig varmes en pande op og svinekæberne steges 4-5 stykker af gangen. De skal helst ike stege mere end 3-5 min samlet på alle siderne, så brun dem hurtigt ved middel til høj varme (7) uden at branke smørret.

    Svinekæber stegt og braiseret i mørk øl
  4. Så snart svinekæberne er stegt flyttes de over i gryden. Til sidst koges panden af med lidt vand, så al den gode smag kommer med.

    Lad nu svinekæberne braisere i 2 timer på lav varme (1-2). Det er den lange tid ved lav varme, der giver møre svinekæber. Svinekæberne må ikke koge, da de så bliver hårde og kedelige


  5. Efter 2 timer tages kæberne op og tildækkes, så de holdes varme.

    Sauce laves ved at koge resten af grydens indhold ind til det halve og jævne saucen med saucejævner eller en melbolle.

    Kom svinekæberne i et fad og hæld saucen over - klar til servering!

Vi hører gerne fra dig