Kartoffel og porresuppe med æble
Lav en lækker cremet kartoffel- og porresuppe, med æbler og lidt chili. Suppen skal blendes og bliver cremet uden at der bruges fløde. Som tilbehør serveres rugbrød ristet med olivenolie og salt i ovnen. Server også lidt skinke, der er sprødstegt i ovnen sammen med suppen.
Andre opskrifter: Løgsuppe > Krydret linse- og gulerodssuppe
Kartoffel og porresuppe med æble, skinke og ristet rugbrød
Lav en cremet suppe med kartofler, porrer og æbler. Pynt med ristet rugbrød og skinke eller server den med et godt stykke brød.
personer
Ingredienser
Suppen
- 1 kg kartofler
- 4 stk porrer
- 2 stk æbler
- 1 chili
- 2 spsk olivenlie
- 2 liter grøntsagsbouillon lav af bouillonterninger
Tilbehøret
- 8 skiver lufttørret skinke
- 8 skiver rugbrød
- 1 tsk salt, groft eller flagesalt
- 2 spsk olivenolie
- creme frisk 9%
Sådan gør du
Lav suppen
- Skræl kartofler og æbler. Fjern kernehuset fra æblet og tage kerner ud af chilien. Rens porerne for jord og skær dem evt. igennem på langs så de kan skylles.
- Skær grøntsager og æbler i grove tern og hak chilien fint. Kom olie i en stor gryde og sauter kartofler, æbler, porrer og chili i 10 min uden at det tager farve ved model varme. Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad det småkoge til kartoflerne er møde. (ca. 20 min)
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.Sku ned til lav varme indtil servering. Rør i suppen, så den ikke brænder fast.
Lav tilbehør
- Tænd ovnen på 200oC. Skær rugbrødsskiverne i passende tern. Put dem i en pose sammen med lidt olivenolie og groft salt. Ryst posen, så olie og salt fordeles. Ryst rugbrødsternene ud på en bageplade med bagepapir og rist ca. 10-15 min. i ovnen.
- Fordel skinken på bagepapir i et lag. Skinken kan ristes i ovnen sammen med rugbrødet til den er sprød.Skær skinken i mindre stykker, der kan drysses på suppen.
- Suppen serveres i skåle med lidt creme fraiche, ristet rugbrød og ristet skinke.Drys eventuelt lidt finthakket chili på toppen.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Denne suppe er inspireret af en opskrift fra Retnemt.dk