Server suppen

Kartoffel og porresuppe med æble

Sponsoreret

Lav en lækker cremet kartoffel- og porresuppe, med æbler og lidt chili. Suppen skal blendes og bliver cremet uden at der bruges fløde. Som tilbehør serveres rugbrød ristet med olivenolie og salt i ovnen. Server også lidt skinke, der er sprødstegt i ovnen sammen med suppen.

Andre opskrifter: Løgsuppe > Krydret linse- og gulerodssuppe

 

Sponsoreret

Server suppen
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Kartoffel og porresuppe med æble, skinke og ristet rugbrød

Lav en cremet suppe med kartofler, porrer og æbler. Pynt med ristet rugbrød og skinke eller server den med et godt stykke brød.

Ret Suppe
Køkken Dansk
Keyword æble, Kartofler, suppe
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

Suppen

  • 1 kg kartofler
  • 4 stk porrer
  • 2 stk æbler
  • 1 chili
  • 2 spsk olivenlie
  • 2 liter grøntsagsbouillon lav af bouillonterninger

Tilbehøret

  • 8 skiver lufttørret skinke
  • 8 skiver rugbrød
  • 1 tsk salt, groft eller flagesalt
  • 2 spsk olivenolie
  • creme frisk 9%

Sådan gør du

Lav suppen

  1. Skræl kartofler og æbler. Fjern kernehuset fra æblet og tage kerner ud af chilien. Rens porerne for jord og skær dem evt. igennem på langs så de kan skylles.

    Suppe med kartofel, porre og æble
  2. Skær grøntsager og æbler i grove tern og hak chilien fint. 

    Kom olie i en stor gryde og sauter kartofler, æbler, porrer og chili i 10 min uden at det tager farve ved model varme. 

    Tilsæt vand og grøntsagsbouillon og lad det småkoge til kartoflerne er møde. (ca. 20 min)

    Kog kartofler, porrer og æbler
  3. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.

    Sku ned til lav varme indtil servering. Rør i suppen, så den ikke brænder fast.

    blend suppe med kartofler og porrer

Lav tilbehør

  1. Tænd ovnen på 200oC. Skær rugbrødsskiverne i passende tern. Put dem i en pose sammen med lidt olivenolie og groft salt. Ryst posen, så olie og salt fordeles. Ryst rugbrødsternene ud på en bageplade med bagepapir og rist ca. 10-15 min. i ovnen.

    Ristet rugbrød til kartoffelsuppe
  2. Fordel skinken på bagepapir i et lag. Skinken kan ristes i ovnen sammen med rugbrødet til den er sprød.

    Skær skinken i mindre stykker, der kan drysses på suppen.

    rist tørret skinke til kartoffelsuppe
  3. Suppen serveres i skåle med lidt creme fraiche, ristet rugbrød og ristet skinke.

    Drys eventuelt lidt finthakket chili på toppen.

    Server suppen

Denne suppe er inspireret af en opskrift fra Retnemt.dk

Vi hører gerne fra dig