oksemørbrad med svampesauce og kartoffelmos
Middagsretter,  Opskrifter

Oksemørbrad, sådan steges den

italiens mad og specialiteter

I denne opskrift kigger vi på oksemørbrad og hvordan den skal steges. I denne opskrift brunes oksemørbraden på en pande først og steges derefter ved 150-160°C for at få det bedste resultat.

Grillet oksemørbrad smager også fantastisk, så pandestegningen kan erstattes af 5-6 minutter på en meget varm grill. Derefter skal oksemørbraden grilles færdig ved inddirekte varme og ca. 150°C eller den kan steges færdig i ovnen.

Steger man på panden for længe eller i ovnen ved højere temperatur, så er det svært at styre stegningen, der kommer til at gå for hurtig. Er stegen stegt ved 200°C, så kan det være svært at styre temperaturen efter den kommer ud af ovnen. Den bliver for varm og for gennemstegt.

Læs også: Pommes Anna > Bønnefritter > Nem bearnaise

oksemørbrad med svampesauce og kartoffelmos
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Oksemørbrad, sådan steges den

Lidt teknik er vigtigt når et lækkert stykke oksemørbrad skal steges. Derfor har vi lavet en vejledning, der hjælper dig med at lave den perfekte oksemørbrad hver gang.

Et stegetermometer er vigtigt og gerne et med ledning, der kan aflæses uden at åbne ovndøren!

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword oksekød, oksemørbrad, stegning
Antal 1 steg
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 1 hel oksemørbrad

Sådan gør du

  1. Tag stegen ud 1 time før den skal stegs, så den opnår stuetemperatur.

    Puds stegen af for sener

    Tænd ovnen på 150oC varmluft eller 160oC almindelig ovn

  2. På en meget varm pande brunes stegen i 5-6 minutter sammenlagt på alle sider. (Eller grill på meget varm grill)

  3. Læg stegen i et ildfast fad og sæt stegetermometeret midt i stegen fra den tykkeste ende.

  4. Sæt stegen i ovnen ved ca. 150oC varmluft eller 160oC almindelig ovn. Efter ca. 25-30 minutter vil temperaturen på stegetermometeret komme op på mellem 55-63oC.

    Ved en centrumtemperatur på:

    55-60oC er kødet rødt/rosa.

    60-65oC er kødet svagt rosa.

    65oC er kødet gennemstegt og tørt.

  5. Tag straks stegen ud, når temperaturen er nået. Stegen skal ikke hvile og skal ikke være tildækket, men serveres med det samme.

Vi bruger ofte Slagtehuse.dk til et par fif til stegning og behandling af kød.

Spis seks om dagen!

200 kr. hos Bog & Idé

Badehotellets Kogebog

300 kr. hos Bog & Idé

 


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 33 other subscribers


Vi hører gerne fra dig