Oksemørbrad, sådan steges den
I denne opskrift kigger vi på oksemørbrad og hvordan den skal steges. I denne opskrift brunes oksemørbraden på en pande først og steges derefter ved 150-160°C for at få det bedste resultat.
Grillet oksemørbrad smager også fantastisk, så pandestegningen kan erstattes af 5-6 minutter på en meget varm grill. Derefter skal oksemørbraden grilles færdig ved inddirekte varme og ca. 150°C eller den kan steges færdig i ovnen.
Steger man på panden for længe eller i ovnen ved højere temperatur, så er det svært at styre stegningen, der kommer til at gå for hurtig. Er stegen stegt ved 200°C, så kan det være svært at styre temperaturen efter den kommer ud af ovnen. Den bliver for varm og for gennemstegt.
Læs også: Pommes Anna > Bønnefritter > Nem bearnaise
Oksemørbrad, sådan steges den
Equipment
- stegetermometer
Ingredienser
- 1 hel oksemørbrad
Sådan gør du
- Tag stegen ud 1 time før den skal stegs, så den opnår stuetemperatur.Puds stegen af for senerTænd ovnen på 150oC varmluft eller 160oC almindelig ovn
- På en meget varm pande brunes stegen i 5-6 minutter sammenlagt på alle sider. (Eller grill på meget varm grill)
- Læg stegen i et ildfast fad og sæt stegetermometeret midt i stegen fra den tykkeste ende.
- Sæt stegen i ovnen ved ca. 150oC varmluft eller 160oC almindelig ovn. Efter ca. 25-30 minutter vil temperaturen på stegetermometeret komme op på mellem 55-63oC.Ved en centrumtemperatur på: 55-60oC er kødet rødt/rosa.60-65oC er kødet svagt rosa.65oC er kødet gennemstegt og tørt.
- Tag straks stegen ud, når temperaturen er nået. Stegen skal ikke hvile og skal ikke være tildækket, men serveres med det samme.
Vi bruger ofte Slagtehuse.dk til et par fif til stegning og behandling af kød.