Her er en sylte, som er nem at lave og som faktisk er en billig ret i en tid hvor stykker af svinekød kan fås til en lav pris. Den skal krydres så den passer til julebordet og er ikke for fed.
Ret Småretter
Køkken Dansk
Antal 4stk
Forfatter Malene
Ingredienser
750gSvær eller flæsk
15stklaurbærblade
3dleddike
2kgsvinebov eller nakkesteg
50gsalt
5gpeber
4bladehusblas
2lvand
Sådan gør du
Kog flæsk eller svær i 2 liter vand, laurbærblade og eddike i 2 timer. Skær eventuelt sværen af det kød du har købt
Si suppen så de fede svær og andre urenheder sies fra. Skær kødet i mindre tern og kog det i suppen i 1,5 til 2 timer. Det skal være mørt og ikke koge ved for høj varme
Tag kødet fra med en hulske og drys salt og peber over. Riv kødet i mindre stykker med to gafler. Vælg selv hvor grov eller fin sylten skal være. Hvis stykkerne er for store, kan det være svært for sylten at hænge sammen og skære i skiver
Fyld kødet i forme eller foliebakker. Fyld dem kun 3/4 op, da der skal suppe over.
Smag på suppen og tilsæt eventuelt mere eddike, salt eller peber. opblød husblas i vand og tilsæt til suppen. Sværen stivner sylten, men det er ærgerligt hvis den ikke stivner.
Hæld suppe over kødet og rør lidt rundt i formene.