Romesco saucen passer rigtig godt til tapas, bare på lidt godt brød eller som kold sauce til mange grill retter. Man kan købe grillede peberfrugter på glas eller man kan som her lige grille dem i ovnen.
Ret sauce, Snack, Tilbehør
Køkken Spanien
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Forfatter Henrik
Ingredienser
4stkpeberfrugter
100gmandlersmuttede
1dsflåede tomater, helekøb en god kvalitet
1dlPersille, kruset eller bredbladet
1/2stkcitron, saften
1tsksalt
2spskolivenolie
peber
Sådan gør du
Skær peberfrugter i kvarte og fjern kerner og kernehus
Grill peberfrugterne i ovnen eller på en havegrill med skindsiden mod varmen. De må gerne blive lidt sorte og skal boble op. frugtkødet skal blive mørt uden at tørre indBruger man snack peber, så skal de have en del kortere tid end peberfrugter.
Så snart peberfrugterne kommer ud af ovnen tildækkes med folie. Det gør peberfrugterne nemme at pille.
Når peberfrugterne er afkølede kan skrællen pilles af
Blend først de smuttede mangler kort og tilsæt derefter alle andre ingredienser. Tilsæt kun selve tomaterne og ikke al saften fra dåsen. Blend kort så romesco saucen har lidt struktur og ikke bare er en mos
Saucen er klar, men bliver bedre af at stå et par timer. den kan sagen holde et par dage på køl.