Henriks Julesild er vores forsøg på at lave en krydret og sød sild med marinade, der passer til julefrokosten. Brug sild efter eget valg og husk at sildene skal trække i marinaden et par dage for at tage smag.
Start med at koge øl, brun farin, krydderierne in til det halve. Der skal være fuld gang i smagen af krydderier og der skal være en god sødme. Smag evt. til med mere krydderi og sukker.
Fisk kanelstangen og stjerneanis op til sidst.
I en gryde sauteres de finthakkede skalotteløg i en smule olie i et minut og derefter tilsættes tomatpure. Så snart pureen skifter farve og dyfter sødt er den klar.
Bland de to dele sammen lidt af gangen, så den har konsistens som ketchup. Hæld to snapseglas snaps i til sidst. Lad marinaden afkøle med låg.
Del sildefileterne og bland dem godt med den kolde lage. Lad sildene trække i marinaden i 2 dage eller længere.
Server på godt rugbrød, med en god skefuld marinade og eventuelt med lidt kapers og dild.
Opskrifter fra Madkalender.dk - Henriks Julesild med øl, snaps og krydderier