Lav rabarbersaft af et stort bundt friske rabarber. Saften kan laves med mindre vand, så den først fortyndes inden brug. Opskriften er meget nem og giver en dejlig sommerdrik
Ret Drikkevarer, Drinks
Køkken Dansk
Keyword drink, rabarber, sommer
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 1portion
Forfatter Henrik
Cost 10 kr
Ingredienser
1kgrabarber
2lvandkan også laves med 1 l. Fortynd ved brug
400grørsukkerhold lidt sukker tilbage, så den ikke bliver for sød
2spskcitronsaft
2tskvaniljesukker
Sådan gør du
Rengør rabarber og skær i tern på ca. 1 cm
Tilsæt alle ingredienserne i en gryde og bring i kog. Lad det simer i 15 min. Sluk derefter og lad gryden køle af med låg
Sigt saften gennem en si eller et klæde alt efter om du ønser en klar saft eller en mere ufiltreret. Kasser pulpen med rabarberne og fyld på skoldede flasker.
Skal det gemmes længere tid, så bør der tilsættes lidt atamon. Følg vejledning på flasken