Omkring april kan man mange steder finde ramsløg i den danske natur. De har en duft af hvidløg og en flot grøn farve. Det er nemt at bevare dem ved at lave kryddersalt med ramsløg.Mængderne herunder er vejledende og du kan sagtens vælge andre forhold. Salt kan jo koste alt fra 5 kr. for 500 g til trecifrede beløb. Salt er NaCl (NatriumChlorid) og koster meget lidt! Så kan det sydes bleges osv. men almindeligt groft køkkensalt er fint til denne blanding.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 2 timertimer
Samlet tid 2 timertimer10 minutterminutter
Servings 0
Author Malene
Ingredienser
100gramsløg
300gsaltHelt almindeligt groft bordsalt
1/2stkrevet citronskal
Sådan gør du
De friske ramsløg skylles og afstilkes. Bland dem med lidt af saltet i en skål og lidt citronskal. Blend det hele godt sammen. Tilsæt resten af saltet og blend til det er ensartet uden at blive til fint salt.
Bred det ud på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen ved 50 grader i ca. 2 timer. Det skal være tørt, så tiden afhænger af mængderne.