Denne curry med rødbeder er en smagfuld og nem ret at lave. Den er billig i rødbede sæsonen og er lige så god dagen efter.
Kan laves i forvejen og serveres med brød, naan eller ris
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Indisk
Keyword simreret, vegetar
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime30 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime45 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik
Ingredienser
Krydderier
100gsmør
2stkløgfinthakkede
3fedhvidløghakkede
3spskkarry
2stklaurbærblad
1tskstødt muskatnød
1spskspidskommen
2tskpaprika
1tskcayennepeber eller chiliefter smag eller brug frisk chili
1tskpeber
Curry
200gramtørrede kikærterlagt i blød natten over og kogt i ca. 1 time eller 1 dåse (400 gram) kikærter
3rødbederskåret i chunky tern
1dåse flåedehakkede tomater
3-4dlgrøntsagsbouillon
3forårsløghakkede
2spskfrisk persille
Pynt og tilbehør
1bundtkoriander eller persilleefter smag
1stk brød, naan eller riskan udelades
1dlcreme fraichekan udelades
Sådan gør du
smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme og tilsæt alle krydderierne. Lad dem riske i et par minutter
Skræl rødbederne og skær dem i grove tern der passer til en bid. Tilsæt dem til krydderierne og ved rundt. Lad rødbederne stege med krydderierne et par minutter
Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad curry'en simre ved lav varme i 1 time
Server i små skåle med pynt af friske krydderurter eller lidt creme fraiche. Denne curry kan også serveres med ris og brød