curry med rødbeder og kikærter nem gryderet
Grøntsagsretter,  Middagsretter,  Opskrifter

Curry med rødbeder og kikærter

En god Curry gryderet kan laves i mange varianter og her er den lavet med rødbeder og kikærter. Rødbeder har en del smag i sig selv, men curry’en må gerne være lidt spicy og have lidt bid. Så her har vi brugt en række varme og smagfulde krydderier til at spice gryderetten op.

Sponserede forslag

Château Talbot, 4. Cru Saint-Julien 2018

93-95 point: Jeb Dunnuck: This estate is on a roll and the 2018 Château Talbot might just be the best yet. A deep purple/blue color is followed ...

En curry har indisk oprindelse, men bliver brugt mange steder i verden i dag. Så det er tit bare fællesbetegnelsen for en krydret gryderet med karry eller nogle af de typiske indiske krydderier. Vi har lavet en curry med rødbeder og kikærter.

Læs også: pandebrød > Indisk dahl > Chicken korma > Bøger om indisk mad

Vi holder af simple opskrifter med får ingredienser og lad dig ikke skræmme af listen til denne rødbede curry, da de fleste ting nok findes blandt krydderierne.

curry med rødbeder og kikærter nem gryderet
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Curry med rødbeder og kikærter

Denne curry med rødbeder er en smagfuld og nem ret at lave. Den er billig i rødbede sæsonen og er lige så god dagen efter.

Kan laves i forvejen og serveres med brød, naan eller ris

Ret Hovedret
Køkken Dansk, Indisk
Keyword simreret, vegetar
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

Krydderier

  • 100 g smør
  • 2 stk løg finthakkede
  • 3 fed hvidløg hakkede
  • 3 spsk karry
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber eller chili efter smag eller brug frisk chili
  • 1 tsk peber

Curry

  • 200 gram tørrede kikærter lagt i blød natten over og kogt i ca. 1 time eller 1 dåse (400 gram) kikærter
  • 3 rødbeder skåret i chunky tern
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 3 forårsløg hakkede
  • 2 spsk frisk persille

Pynt og tilbehør

  • 1 bundt koriander eller persille efter smag
  • 1 stk brød, naan eller ris kan udelades
  • 1 dl creme fraiche kan udelades

Sådan gør du

  1. smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme og tilsæt alle krydderierne. Lad dem riske i et par minutter

    start med at stege krydderierne
  2. Skræl rødbederne og skær dem i grove tern der passer til en bid. Tilsæt dem til krydderierne og ved rundt. Lad rødbederne stege med krydderierne et par minutter

    snittede rødbeder og kikærter til curry
  3. Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad curry'en simre ved lav varme i 1 time

    lækker gryderet med rødbeder og kikærter
  4. Server i små skåle med pynt af friske krydderurter eller lidt creme fraiche. Denne curry kan også serveres med ris og brød

    curry serveret i skål

Hvis der er rester til dag to, så blend med en stavblender til en cremet curry suppe.

 

Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

Champagne Brut Rosé fra De Saint Gall

349 kr. hos Otto Suenson

Claude Michot Pouilly Fumé Les Berthiers 2016

239 kr. hos Winther Vin

Soave Netrroir

159 kr. hos Otto Suenson


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig