Curry med rødbeder og kikærter
En god Curry gryderet kan laves i mange varianter og her er den lavet med rødbeder og kikærter. Rødbeder har en del smag i sig selv, men curry’en må gerne være lidt spicy og have lidt bid. Så her har vi brugt en række varme og smagfulde krydderier til at spice gryderetten op.
En curry har indisk oprindelse, men bliver brugt mange steder i verden i dag. Så det er tit bare fællesbetegnelsen for en krydret gryderet med karry eller nogle af de typiske indiske krydderier. Vi har lavet en curry med rødbeder og kikærter.
Læs også: pandebrød > Indisk dahl > Chicken korma > Bøger om indisk mad
Vi holder af simple opskrifter med får ingredienser og lad dig ikke skræmme af listen til denne rødbede curry, da de fleste ting nok findes blandt krydderierne.
Curry med rødbeder og kikærter
Ingredienser
Krydderier
- 100 g smør
- 2 stk løg finthakkede
- 3 fed hvidløg hakkede
- 3 spsk karry
- 2 stk laurbærblad
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 spsk spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 tsk cayennepeber eller chili efter smag eller brug frisk chili
- 1 tsk peber
Curry
- 200 gram tørrede kikærter lagt i blød natten over og kogt i ca. 1 time eller 1 dåse (400 gram) kikærter
- 3 rødbeder skåret i chunky tern
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 3-4 dl grøntsagsbouillon
- 3 forårsløg hakkede
- 2 spsk frisk persille
Pynt og tilbehør
- 1 bundt koriander eller persille efter smag
- 1 stk brød, naan eller ris kan udelades
- 1 dl creme fraiche kan udelades
Sådan gør du
- smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme og tilsæt alle krydderierne. Lad dem riske i et par minutter
- Skræl rødbederne og skær dem i grove tern der passer til en bid. Tilsæt dem til krydderierne og ved rundt. Lad rødbederne stege med krydderierne et par minutter
- Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad curry'en simre ved lav varme i 1 time
- Server i små skåle med pynt af friske krydderurter eller lidt creme fraiche. Denne curry kan også serveres med ris og brød
Hvis der er rester til dag to, så blend med en stavblender til en cremet curry suppe.