Syltede chilier fra vindueskarmen
Det er ret nemt at dyrke chilier selv og vores chilipanter bugner med chilier lige nu. Det er en del flere chilier end vi lige kan spise og derfor bliver de syltede i en eddike-sukkerlage. Det er en ret enkelt opskrift og så er der syltede chilier til pizza, pitabrød, dahl eller andre retter.
Syltede chilier
Lav syltede chilier når chiliplanten i vindueskarmen bugne. Opskriften er ret simpel og kan varieres med krydderurter og lignende. Her har du den helt basale opskrift og prøv så selv at blande flere typer chili eller laurbærblade, rosmarin eller lignende.
glas
Ingredienser
- 15 stk chilier eller det der passer i et glas
- 1 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
Sådan gør du
- Skyl chilierne og brug en af følgende metoder for at få lagen ind i chilien:– Prik 5-6 huller i chilierne med en kødnål eller tandstik eller– Skær chilierne i mindre ringe eller– Del chilien i to dele på langs eller blot midt overPå billederne har jeg skåret dem halvt over med et skråt snit.
- Et rent sylteglas skylles med kogende vand eller skylles med lidt atamon (følg anvisning på flasken).Chilierne lægges straks i glasset
- I en lille gryde koges lagen op indtil sukkeret er helt opløst. lagen hældes straks over chilierne i glasset og det lukkes tæt
- Efter et par dage i køleskabet er chilierne klar
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!