Nytår små forretter

Nytår – ideer til menu og opskrifter

Nytår er for mange en festlig lejlighed med mad, champagne og godt selskab, derfor har vi samlet ideer til menu og opskrifter til nytårsmiddagen. Vi har samlet vores mest traditionsrige nytårsopskrifter, opskrifter som vi har brugt igennem mange år.

Det, der skal kendetegne en nytårsmenu, er lidt luksus og at der ikke nødvendigvis er faste traditioner som en juleaften. Torsk er selvfølgelig en klassiker nytårsaften, men den kan tilberedes og anrettes på mange måder. Der er lidt friere rammer til nytårsmenuen og den må gerne være lidt anderledes end julemaden.

Samtidig skal det være en menu man kan lave i forvejen, så hele aftenen ikke skal være i køkkenet iført kjole eller hvid skjorte. Så vælger du selv at lave nytårsmenuen, så tænk over at den skal kunne laves i forvejen.

 


Nytårets Forretter

marinerede rejer med avocado, agurk og mango på godt brød

Rejer med salat af agurk, mango og avocado

Denne lille friske forret med rejer og friske frugter som mango, avocado og agurk er nem at lave og ser ...
Læs Mere
løgsuppe

Fransk løgsuppe

Har du ikke prøvet en fransk løgsuppe endnu, så er her en af vores favoritopskrifter. Løgsuppe er meget smagfuld og ...
Læs Mere
lækker luftig tunmousse

Tunmousse – den allerbedste klassiske opskrift

Der findes mange opskrifter på tunmousse, men vi har brugt denne specielle opskrift i mange år og vi har stadig ...
Læs Mere


Nytårets Hovedretter

Hovedretten kan være en klassisk torsk, men mest populært er nok et godt stykke oksekød, som eksempelvis mørbrad eller oksefilet.

oksemørbrad med svampesauce og kartoffelmos

Oksemørbrad, sådan steges den

I denne opskrift kigger vi på oksemørbrad og hvordan den skal steges. I denne opskrift brunes oksemørbraden på en pande ...
Læs Mere
kartofler pommes anna

Kartofler som Pommes Anna

Pommes Anna er tynde skiver af kartofler bagt i lag med smør og krydderier imellem. Pommes Anna er en klassisk ...
Læs Mere
culotte på gasgrill

Marinade til cuvette og culotte

Lav en marinade til din culotte eller cuvette og lad stegen trække i køleskabet i 12 til 24 timer. Marinaden ...
Læs Mere
Nemme pandebrød

Ovnbagte cherrytomater (semi-dried)

Vi har forsøgt med flere forskellige opskrifter på semi-dried tomater uden helt at finde den rigtige opskrift. De bliver aldrig ...
Læs Mere
udskåret marineret lammekølle

Grillet marineret lammekølle

Lammekød bliver bare bedst på en varm grill! Lammekød bliver ekstra godt sammen med citron, rosmarin og hvidløg, så vi ...
Læs Mere

Nem béarnaisesauce der er svær et skille

Er den fransk eller er den dansk? Jo bearnaise sauce er en fransk opfindelse (La sauce béarnaise eller la béarnaise) og ...
Læs Mere
culotte på gasgrill

Oksefilet, sådan steges den

Sådan steges oksefilet, så du får et perfekt resultat hver gang. I denne opskrift brunes oksefiletten på en pande først ...
Læs Mere
bønnefritter af grønne frosne bønner

Bønnefritter af frosne grønne bønner

Til en hjemmelavet burger eller anden ret, hvor der normalt hører pommes frites til kan man prøve bønnefritter som er ...
Læs Mere
marinade til flanksteak

Marinade til flanksteak

Flanksteaks er gode i sig selv og de bliver endnu bedre af et par timer i vores marinade til flanksteaks ...
Læs Mere


Nytårets Desserter

Kommer snart


Nytårets Hapsere og små retter

Her er lidt nytårshapsere, som kan bruge sammen med en velkomstdrink under Dronningens nytårstale eller de kan bruges senere på aftenen, som små snacks eller mellemretter

Romesco sauce

Romesco sauce

Romesco sauce er en catalansk specialitet, som primært består af peberfrugter og mandler. Den kan laves i et utal af ...
Læs Mere
hapsere med svampe ricotta og trøffelolie

Ricotta og svampe hapsere

Lav små hapsere eller hors d'oeuvre til en velkomstdrink eller som en lille snack. Denne lille hapser kan serveres på ...
Læs Mere

Sponsorerede forslag


Nytårs aften sluttes som regel af med kransekage og champagne. Man kan sagtens bage kransekage selv, men vi vil nok foreslå, at det er her man går til en god bager eller konditor. Til kransekagen skal man vælge en sødere (doux eller demi sec) champagne eller mousserende vin og ikke de tørre (brut).

Det var vores forslag til nytårsmenu og opskrifter – GODT NYTÅR!


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 35 other subscribers