
Nytår – ideer til menu og opskrifter
Nytår er for mange en festlig lejlighed med mad, champagne og godt selskab, derfor har vi samlet ideer til menu og opskrifter til nytårsmiddagen. Vi har samlet vores mest traditionsrige nytårsopskrifter, opskrifter som vi har brugt igennem mange år.
Det, der skal kendetegne en nytårsmenu, er lidt luksus og at der ikke nødvendigvis er faste traditioner som en juleaften. Torsk er selvfølgelig en klassiker nytårsaften, men den kan tilberedes og anrettes på mange måder. Der er lidt friere rammer til nytårsmenuen og den må gerne være lidt anderledes end julemaden.
Samtidig skal det være en menu man kan lave i forvejen, så hele aftenen ikke skal være i køkkenet iført kjole eller hvid skjorte. Så vælger du selv at lave nytårsmenuen, så tænk over at den skal kunne laves i forvejen.
Nytårets Forretter

Rejer med salat af agurk, mango og avocado
Læs Mere

Fransk løgsuppe
Læs Mere

Tunmousse – den allerbedste klassiske opskrift
Læs Mere
Nytårets Hovedretter
Hovedretten kan være en klassisk torsk, men mest populært er nok et godt stykke oksekød, som eksempelvis mørbrad eller oksefilet.

Lammemørbrad med svampe og persillecreme (Girardet)
Læs Mere

Oksemørbrad, sådan steges den
Læs Mere

Kartofler som Pommes Anna
Læs Mere

Marinade til cuvette og culotte
Læs Mere

Ovnbagte cherrytomater (semi-dried)
Læs Mere

Grillet marineret lammekølle
Læs Mere

Nem béarnaisesauce der er svær et skille
Læs Mere

Oksefilet, sådan steges den
Læs Mere

Bønnefritter af frosne grønne bønner
Læs Mere

Marinade til flanksteak
Læs Mere
Nytårets Desserter
Kommer snart
Nytårets Hapsere og små retter
Her er lidt nytårshapsere, som kan bruge sammen med en velkomstdrink under Dronningens nytårstale eller de kan bruges senere på aftenen, som små snacks eller mellemretter

Romesco sauce
Læs Mere

Ricotta og svampe hapsere
Læs Mere
Sponsorerede forslag
Nytårs aften sluttes som regel af med kransekage og champagne. Man kan sagtens bage kransekage selv, men vi vil nok foreslå, at det er her man går til en god bager eller konditor. Til kransekagen skal man vælge en sødere (doux eller demi sec) champagne eller mousserende vin og ikke de tørre (brut).
Det var vores forslag til nytårsmenu og opskrifter – GODT NYTÅR!