løgsuppe

Fransk løgsuppe

Sponsoreret

Har du ikke prøvet en fransk løgsuppe endnu, så er her en af vores favoritopskrifter. Løgsuppe er meget smagfuld og sødmefyldt. Der er ikke meget stærk løgsmag over løgsuppe og børnene her i huset elsker den.

Løgsuppe kan være en forret eller natmad der kan laves i god tid. Men løgsuppen kan sagtens være hovedretten og især hvis der serveres lidt ristet brød eller brød med smeltet ost på.

Skal der vin til løgsuppen, så passer en frisk hvidvin godt og den må gerne have lidt syre, da løgene har nogen sødme.

løgsuppe
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Fransk løgsuppe

En både smagfuld og billig suppe, der er nem at lave.

Ret Forret, Hovedret, Natmad
Køkken Fransk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 1,5 kg lyse løg (zittauerløg)
  • 50 g smør
  • 3 l hønseboullion
  • salt
  • peber
  • Brød, flute eller lignende kan udelades
  • revet ost kan udelades

Sådan gør du

  1. Skæl løgene og skær dem igennem på langs og derefter i ringe på ca. 1/2 cm

    løgsuppe
  2. Smelt smøret ved middel varme og tilsæt alle løg på en gang. De skal brunes i ca 20 minutter ved svag til middel varme. De skal ikke steges brune men skal have en gylden farve. I bunden skal der gerne komme et brunt lag.

    Dette er ret vigtigt for at den skarpe løgsmag omdannes til sødme.

    Løgsuppe stegning af løg
  3. Tilsæt nu boullion og krydderier. Lad suppen simre 10 minutter inden servering eller køl den ned til senere servering


  4. Suppen serveres i skåle med ristet brød til. Skal det være helt rigtigt så læg et ristet stykke brød på suppen i hver skål og lad revet ost smelte under grillen i ovnen.

    Fransk løgsuppe med ost og brød

Vi hører gerne fra dig