
Brug dine rabarber til rabarbersaft
Brug et stort bundt rabarber til en lækker og frisk rabarbersaft. Rabarbersaft er nemt at lave og smager dejligt som forfriskning eller til velkomst drink til havefesten eller bare i varmen.
Vi har to rabarberplanter og de giver faktisk flotte stilke fra forår til sent efterår. En del bliver brugt til rabarberkompot, marmelade, crumble eller tærte med rabarber og når der stadig er overskud, så bliver det til rabarbersaft.

Rabarbersaft
Lav rabarbersaft af et stort bundt friske rabarber. Saften kan laves med mindre vand, så den først fortyndes inden brug. Opskriften er meget nem og giver en dejlig sommerdrik
portion
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 2 l vand kan også laves med 1 l. Fortynd ved brug
- 400 g rørsukker hold lidt sukker tilbage, så den ikke bliver for sød
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Rengør rabarber og skær i tern på ca. 1 cm
- Tilsæt alle ingredienserne i en gryde og bring i kog. Lad det simer i 15 min. Sluk derefter og lad gryden køle af med låg
- Sigt saften gennem en si eller et klæde alt efter om du ønser en klar saft eller en mere ufiltreret. Kasser pulpen med rabarberne og fyld på skoldede flasker.
- Skal det gemmes længere tid, så bør der tilsættes lidt atamon. Følg vejledning på flasken
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Har du ikke allerede rabarber i haven, så tag et smut forbi planteskolen. Der findes mange sorter, så kig godt efter hvornår den enkelte sort giver rabarber. Vi har plantet en sen og en tidlig, for altid at have lidt at plukke af.
Prøv også: Paradisæble gelé – lynsyltede rødbeder