Rabarber fra haven
Dagens mad,  Drikkevarer,  Opskrifter

Brug dine rabarber til rabarbersaft

Brug et stort bundt rabarber til en lækker og frisk rabarbersaft. Rabarbersaft er nemt at lave og smager dejligt som forfriskning eller til velkomst drink til havefesten eller bare i varmen.

Sponserede forslag

Krohn Vintage Port 1961

Gammel årgangsportvin fra det norskstartede historierige hus Wiese & Krohn ???? En af de ældste årgange stadig på markedet - meget begrænset anta...

Vi har to rabarberplanter og de giver faktisk flotte stilke fra forår til sent efterår. En del bliver brugt til rabarberkompot, marmelade, crumble eller tærte med rabarber og når der stadig er overskud, så bliver det til rabarbersaft.

rabarbersaft med isterninger
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Rabarbersaft

Lav rabarbersaft af et stort bundt friske rabarber. Saften kan laves med mindre vand, så den først fortyndes inden brug. Opskriften er meget nem og giver en dejlig sommerdrik

Ret Drikkevarer, Drinks
Køkken Dansk
Keyword drink, rabarber, sommer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 2 l vand kan også laves med 1 l. Fortynd ved brug
  • 400 g rørsukker hold lidt sukker tilbage, så den ikke bliver for sød
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Rengør rabarber og skær i tern på ca. 1 cm

    Rabarber skåret i tern til rabarbersaft
  2. Tilsæt alle ingredienserne i en gryde og bring i kog. Lad det simer i 15 min. Sluk derefter og lad gryden køle af med låg

    koge saft af rabarber
  3. Sigt saften gennem en si eller et klæde alt efter om du ønser en klar saft eller en mere ufiltreret. Kasser pulpen med rabarberne og fyld på skoldede flasker.

    rabarbersaft med isterninger
  4. Skal det gemmes længere tid, så bør der tilsættes lidt atamon. Følg vejledning på flasken

Har du ikke allerede rabarber i haven, så tag et smut forbi planteskolen. Der findes mange sorter, så kig godt efter hvornår den enkelte sort giver rabarber. Vi har plantet en sen og en tidlig, for altid at have lidt at plukke af.

Prøv også: Paradisæble gelélynsyltede rødbeder


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 49 other subscribers


Vi hører gerne fra dig