hjemmelavede sild på rugbrød

Henriks Julesild med øl, snaps og krydderier

italiens mad og specialiteter

Vi har sammensat en god krydret og sød julesild, med både juleøl, snaps og masser af krydderier. Listen af ingredienser er måske lang, men du vil nok have det meste i forvejen, så det er tid til at lave julesild til julefrokosten.

hjemmelavede sild på rugbrød
5 fra 1 stemme
Udskriv

Henriks Julesild med øl, snaps og krydderier

Henriks Julesild er vores forsøg på at lave en krydret og sød sild med marinade, der passer til julefrokosten. Brug sild efter eget valg og husk at sildene skal trække i marinaden et par dage for at tage smag.

Ret Frokost
Køkken Dansk
Keyword jul, juleøl, krydderier, sild, snaps
Tilb. tid 20 minutter
Skal trække på køl min 2 days
Samlet tid 2 days 20 minutter
Antal 1 portion
Forfatter Henrik

Ingredienser

  • 1 glas Marinerede sild, hele evt. kryddersild
  • 1 stk Nisseøl eller juleøl
  • 2 glas snaps
  • 2 spsk Korianderfrø
  • 2 stk Stjerneanis
  • 1 stk Kanelstang
  • 5 stk Kardemommekapsler, hele
  • 100 g Brun farin
  • 1 stk Skalotteløg
  • 1 ds tomatpure ca 150 g
  • 1 spsk mørk balsamico
  • 2 tsk Allehånde

Sådan gør du

  1. Start med at koge øl, brun farin, krydderierne in til det halve. Der skal være fuld gang i smagen af krydderier og der skal være en god sødme. Smag evt. til med mere krydderi og sukker.

    Fisk kanelstangen og stjerneanis op til sidst.

    krydderier til hjemmelavede sild
  2. I en gryde sauteres de finthakkede skalotteløg i en smule olie i et minut og derefter tilsættes tomatpure. Så snart pureen skifter farve og dyfter sødt er den klar.

    tomatpasta til hjemmelavede sild
  3. Bland de to dele sammen lidt af gangen, så den har konsistens som ketchup. Hæld to snapseglas snaps i til sidst. Lad marinaden afkøle med låg.

    Del sildefileterne og bland dem godt med den kolde lage. Lad sildene trække i marinaden i 2 dage eller længere.

    hjemmelavede sild med tomat og krydderier
  4. Server på godt rugbrød, med en god skefuld marinade og eventuelt med lidt kapers og dild.

Læs mere: Klargøring til julefrokost > hjemmelavet skinkesalat > bøger om julemad


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Slut dig til 11 øvrige tilmeldte


Vi hører gerne fra dig