Forbered julemaden del 3 – klargøring til julefrokosten efter jul
Der findes mange forskellige lækkerier til julefrokosten på 1. eller 2. juledag. De fleste familier har sikkert deres egne retter der hører julefrokosten til. I vores familie holder vi 3. juledag, som jo ikke rigtigt eksisterer, men er blevet en fast tradition. Det gælder også en del af retterne til sammenskudsfrokosten og der er selvfølgelig også plads til fornyelse hvert år. Her er et par af retterne.
Tunmousse
Tunmousse hører til vores julefrokoster og der skal som regel 3-4 gange en normal opskrift til. Allerbedst er det hvis der er lidt tilovers til natmaden eller dagen derpå. Denne opskrift på tunmousse har fulgt os i 20+ år og vi lader udsmykningen følge 1980’erne.
Her får du vores opskrift på en lækker tunmousse
Malenes æggesalat
Ikke alle spiser sild og der er nogle gange brug for en lidt lettere ret til julefrokosten. Det kunne være en god æggesalat med ristet brød. Vi laver en æggesalat med masser af æg og karry som samtidig ikke er for fed.
Prøv opskriften på Malenes æggesalat
Farmors Stegte Sild
Farmor havde ikke en opskrift på sine fantastiske sild, men hun lærte alligevel tricket fra sig, der giver den bedste hjemmelavede stegte sild. Det handler om at ramme balancen mellem eddike og sukker. Lagen skal være sur/sød og det er vigtigt at smage på den. Lagen skal have mere sukker end man lige tror og det er en del af opskriften.
Se opskriften på Farmors stegte sild her
>> Se også del 1 og del 2 i juleforberedelserne