Stegte sild på rugbrød

Farmors stegte sild til frokostbordet

Der er ikke noget bedre end en hjemmelavet klassiske stegt sild. Den passer som fast ret til det danske kolde bord og den er ikke svær at lave til eksempelvis julefrokosten eller påskefrokosten. Hos os var det farmor der stod for de stegte sild og det er farmors opskrift – eller det der nærmer sig, da farmor bare lavede den på hukommelsen og smagte på lagen. Lige dele sukker og eddike eller en anelse mere sukker passer fint.

Stegte sild på rugbrød
5 fra 1 stemme
Udskriv

Stegte sild til frokostbordet

Lav gerne stegte sild dagen før og de kan holde sig ca. en uge i køleskabet. De fleste supermarkeder har enten ferske silde fileter eller pakker med frosne. Prøv med de friske, hvis du kan finde dem, men resultatet bliver også godt med frosne sild. Beregn en sildefilet per person/mad. En hel sild deles i to filetter.

Skal helst trække mindste 1 døgn

Ret Frokost, Småretter
Køkken Dansk
Keyword fisk, frokost, klassiske retter
Tilb. tid 1 time
Antal 10 sild
Forfatter Malene

Ingredienser

Marinade

  • 3 dl eddike
  • 3 dl sukker måske lidt mere
  • 1 dl vand
  • 2 stk løg
  • 10 stk peberkorn
  • 3 stk laurbærblade

Sild

  • 10 stk sildefileter En sild deles i 2 fileter
  • 8 spsk rugmel eller mere
  • 1 spsk hvedemel
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til marinaden og lad dem koge op i en gryde. Kom først løgene i de sidste minutter. Lagen skal smages til og normalt tilsætter jeg ekstra sukker. Man skal kunne smage det sure og skarpe i eddikken og samtidig skal man have en sød smag fra sukkeren. Der skal en del sukker i for at nå den rette balance.

    Marinaden skal køle af inden den hældes på sildene.

    Sukker og eddikelage til stegte sild
  2. Sildene kan laves hele eller de kan deles i to filetter. Start med at finpudse dem med en skarp kniv og fjern rygfinnen. Rygfinnen kan også fjernes med en ren saks.

    Klargør sildefileter til stegte sild
  3. Mens filetterne er fugtige, vendes sildene i blandet rugmel, hvedemel, salt og peber. Lad dem suge et øjeblik så melet hænger fast.

    er silene for tørre er det svært at få melet til at hænge fast. 

    Vend sildefileterne i rugmel
  4. Flyt dem derefter videre til en varm pande med smør eller smagsneutral olie. rugmelen og silden skal nå at tage lidt farve og typisk skal der steges 2-3 min på hver side.

    Steg sildefileterne på panden
  5. Læg sildene direkte i en plastikbøtte eller lignende med tæt lukning. Hæld den kolde lage over og sæt dem på køl. Inden låget lukkes, lægger jeg ca et løg skåret i skiver øverst. Løgene bliver rigtig gode efter et døgn sammen med sild og lage.

    Stegte sild i lage

Vi hører gerne fra dig