Stegt blomkål med mandler og parmesan
Er man ikke lige til kogt blomkål, så har vi her en opskrift der gør blomkålen til noget helt andet end bare kål. Så da vi havde prøvet denne opskrift, blev vi straks enige om at den skulle med på Madkalender.dk og at det bliver en favorit.
Prøv stegt blomkål som tilbehør til grillmad eller andre kødretter.
Stegt blomkål med mandler og parmesan
En lækker måde at servere blomkål som et smagfuldt tilbehør. Stegningen er vigtig for den gode smag og det der gør retten helt anderledes end kogt blomkål.
personer
Ingredienser
- 1 stk stort blomkål
- 4 spsk. olivenolie eller smør til stegning
- 5-10 stk salvieblade
- 3 fed hvidløg
- 50 g parmesan
- 25 g mandler vælg selv om de skal være ristede, med eller uden skal eller saltede
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og skær den ud i buketter. Del buketterne ved at skære midt igennem dem langs stokken, så der kommer en flad side der kan steges.Salviebladene skal hakkes groft og hvidløget ternes fint ud. Mandlerne som kan være med eller uden skal hakkes groft.
- Varm en gryde op og tilsæt olie, smør eller en blanding til stegning. Læg buketterne i gryden, og brun blomkålene godt af på den ene side. Smagen kommer med farven, så vent med at røre i gryden til blomkålen har fået god farve. Rører man for meget rundt, bliver blomkålen ikke brunet og man får ikke den gode smag frem.
- Vend buketterne forsigtigt og kom groft hakkede salvieblade, hakkede mandler og hvidløg i gryden. Lad det stege i 3-5 minutter så salvie og hvidløg bliver sprødt.Læg låg på og lad blomkålen trække 5-10 minutter alt efter om den skal have lidt bid eller om den skal være helt mør.
- Anret blomkålen på et fad og riv rigeligt parmesan på toppen.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!