Råsyltede saltagurker
Julemaden

Forbered julemaden del 1 – tilbehøret

Vi har lavet en række indlæg og opskrifter, med de forberedelser du kan lave op til jul og som kan hjælpe dig når julemaden skal forberedes. Med julemaden tænker vi bredt på mange af de madretter vi spiser i december til julefrokoster, madpakker, julemiddage, familiefrokoster og hvad der ellers er af julearrangementer.

I del har vi et par af de ting, som du kan forberede i god tid og som endda bliver bedre af at står.

Lyn-syltede Rødbeder til julefrokosten

Lige nu kunne vi købe friske rødbeder til 5 kr. pr. pose så hold øje med priserne. Rødbeder kan meget nemt råsyltes og fyldes på glas, så de er klar til julen. Når de råsyltes efter opskriften herunder, får man en lidt anderledes rødbede end de kogte man køber. De er lidt mere velsmagende og der er lidt mere bid i dem. De kan laves lige før de skal spises.

rødbeder

Se opskriften på lyn-syltede rødbeder

Saltagurker til julemaden

Saltagurker skal gerne trække et par uger inden de spises, så start allerede nu, hvis du vil have lækre velsmagende agurker til julebordet. Saltagurker passer godt til sylte, flæskesteg og mange andre kødretter. De smager i øvrigt også godt uden noget, så lav rigeligt.

Råsyltede saltagurker

Se opskriften på saltagurker

>>I del 2 kommer vi til at kigge på sylte, julerødkål og tipoldemors stærke sennep.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 35 other subscribers


Vi hører gerne fra dig