Saltagurker
Saltagurker er et lækkert og nemt tilbehør til frokostbordet, burgere, grillmad og meget andet. Har man lidt dildskærme, så bliver de endnu bedre og opskriften kan selvfølgelig varieres med andet end dild. Saltagurker er en gammel klassiker, så er der agurker på tilbud eller i drivhuset, så lav saltagurker til vinterhalvåret.
Saltagurker
Et nemt tilbehør til frokoster eller til brugere og meget andet. Tilberedningen er meget nem, men start i lidt god tid, så de kan nå at trække på glas i et par uger!
glas
Ingredienser
- 4 stk friske agurker almindelige, ikke små
- 0,5 l eddike
- 500 g sukker
- 100 g salt
- 4 stk dildskærme svære at skaffe
Sådan gør du
- Skyl og skær agurkerne i skiver på ca. en 1 cm (en fingerbredde)Kog eddike, sukker og salt op som lage
- Agurkerne lægges i glas sammen med dildskærme og lagen hældes over. Gerne så glassene er helt fyldte.I stedet for dildskærme (blomsterstanden med frø), så prøve andre variationer som frisk chili eller peberkorn.
- Luk glassene tæt og gem dem mørkt og køligt. De skal gerne stå et par uger, men de kan selvfølgelig spises før
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!