lammemørbrad med svampe og persille
Middagsretter,  Opskrifter

Lammemørbrad med svampe og persillecreme (Girardet)

Lammemørbrad med sauce af persille og skalotteløg og med stegte svampe er en af vores absolut top anbefalinger. Retten kan laves med både lammemørbrad og med filet.

Girardet i titlen henviser til den schweizisk mesterkok Frédy Girardet, men opskriftens oprindelse har vi ikke fået noteret i opskriftbogen. Måske er den fra bogen “The Cuisine of Fredy Girardet” fra 1984. Bogen skulle være et mesterstykke og vi har lige bestilt den brugt.

lammemørbrad med svampe og persille

Lammemørbrad Girardet

Henrik
Lammemørbrad med svampe og persillecreme (Girardet) serveres med ovnstegte kartofeltern eller med pommes Anna.
No ratings yet
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Antal 4 personer
4 personer

Ingredienser
 

  • 4 stk lammemørbrad kan også være lammefilet
  • 3 bdt persille, frisk
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 dl piskefløde
  • 400 g markchampignon
  • 80 g smør

Sådan gør du
 

  • Selve tilberedelsen går ret hurtigt, så alle ingredienser gøres klar inden tilberedning.
    Befri persillen for grove stilke og kog den 5 min i letsaltet vand. Tryk den tør på papir
  • Pil og hak skalotteløg fint.
    Gør svampene i stand og skiv dem tyndt.
    Afpuds lammemørbraderne for sener og fedt

Sauce

  • Lad 1/3 af smørret blive nøddebrunt på en pande uden at branke. Svits løg og det letkogte persille under omrøring.
    Tilsæt fløden og lad det koge ind til det tykner let. Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.

Svampe

  • Svits svampene lidt af gangen på en varm pande med smør, så de får stegeoverflade og bliver gyldne. Smag til med lidt salt og peber og tag panden af varmen

Lammekød

  • De afpudsede lammemørbrade krydres med salt og peber
    Varm en pande godt op til over middel varme. Tilsæt smør og lad det brune let inden mørbradene lægges på. Steg mørbradene et par minutter på hver siden og ikke længere end 7-8 sammenlagt.
    Tag dem af panden og læg dem på et skærebræt

Servering

  • Saucen skal nu være så tyk og cremet at den ikke flyder ud. Varm den lidt inden anretning og varm evt. svampene på panden.
    Skær mørbrad i 3 dele med to skrå snit. Anret dem midt på et fad med svampe på den ene side og den tyknede sauce på den anden.
Keyword fløde, lam, persille, svampe
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

Vi spiser især meget lammekød til påske, hvor denne ret vil være en fornyelse, men lammemørbrad med svampe og persillecreme (Girardet) passer til hele året og også med grillede lammemørbrad og som gæstemiddag.

Denne ret kan serveres med ovnstegte kartofler, eksempelvis i små tern. Lammemørbrad Girardet kan også serveres med pommes Anna.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig