Lammemørbrad med svampe og persillecreme (Girardet) serveres med ovnstegte kartofeltern eller med pommes Anna.
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Keyword fløde, lam, persille, svampe
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Author Henrik
Ingredienser
4stklammemørbradkan også være lammefilet
3bdtpersille, frisk
1stkskalotteløg
2dlpiskefløde
400gmarkchampignon
80gsmør
Sådan gør du
Selve tilberedelsen går ret hurtigt, så alle ingredienser gøres klar inden tilberedning.Befri persillen for grove stilke og kog den 5 min i letsaltet vand. Tryk den tør på papir
Pil og hak skalotteløg fint.Gør svampene i stand og skiv dem tyndt.Afpuds lammemørbraderne for sener og fedt
Sauce
Lad 1/3 af smørret blive nøddebrunt på en pande uden at branke. Svits løg og det letkogte persille under omrøring.Tilsæt fløden og lad det koge ind til det tykner let. Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.
Svampe
Svits svampene lidt af gangen på en varm pande med smør, så de får stegeoverflade og bliver gyldne. Smag til med lidt salt og peber og tag panden af varmen
Lammekød
De afpudsede lammemørbrade krydres med salt og peberVarm en pande godt op til over middel varme. Tilsæt smør og lad det brune let inden mørbradene lægges på. Steg mørbradene et par minutter på hver siden og ikke længere end 7-8 sammenlagt.Tag dem af panden og læg dem på et skærebræt
Servering
Saucen skal nu være så tyk og cremet at den ikke flyder ud. Varm den lidt inden anretning og varm evt. svampene på panden. Skær mørbrad i 3 dele med to skrå snit. Anret dem midt på et fad med svampe på den ene side og den tyknede sauce på den anden.