Hverdagsretter til en børnefamilie

Det må være en af de meget hyppige Google søgninger i de fleste børnefamilier: “Hvad skal vi spise i aften” eller “børnefamilie hverdagsmad”.

Her er vores bud og opskrifter på retter til børnefamilien. De er valgt fordi de passer til de fleste børns smag, de er nemme at lave til hverdag og de kan laves til en lav pris. Vi har selv 3 børn som har været med til at vælge favorit-børne-retterne. Vi sætter løbende nye retter til listen og kig også under alle vores favorit opskrifter

 

Med kylling

kylling hverdagsret til børnKylling à la King
Kylling à la King stammer fra Brugsens gamle opskriftbøger og hoved ingredienserne er kylling, champignon og rød peber. Saucen laves med grøntsagsboullion og den serveres med ris.

Til opskriften og indkøbslisten

 

 

kylling med paprika og pastaKylling med paprika
Denne pastaret er med kylling og rød peber. Retten laves på en pande og den kogte pasta tilsættes på panden, så det hele blandes.

 

 

 

Chicken korma med ris og naan

Chicken Korma
Indisk ret med kylling og yoghurt. Krydringen styrer man jo selv

 

 

 

 

Med oksekød

pitabrød med oksekødPitabrød med Malenes pitafyld
Den er perfektioneret gennem mange år men vi deler den gerne. Pitabrød kan man selv bage ret billigt og de kan ikke sammenlignes med de købte, men det kræver lidt planlægning på en hverdag.

 

 

 

pitabrød med oksekebab og spidskålLynkebab af oksekød
I stedet for pitabrød med skinke, tun eller hakket oksekød, så prøv denne lynkebab med oksekødsstykker og spidskål.

 

 

 

 

GisouGisou
Gisou er hakket oksekød stegt med hvidkål og krydderier som karry. Retten er ret billig at lave og er lige så god dagen efter eller som frokost.

 

 

 

 

Med bacon

pasta a la carbonaraPasta à la Carbonara
Prøv noget andet end pasta med kødsauce med en pasta à la Carbonara. Det er i sin enkelhed pasta med en flødesauce med bacon og ost.

 

 

 

 

Med fisk

fiskefrikadeller til børneneFiskefrikadeller
Fiskefrikadeller kan blive en hverdagsret, hvis de voksne vil det. Der kan sikkert skrives lange indlæg, men gør forsøget og server en gang friske fiskefrikadeller til børnene.

 

 

 

 

Med Grøntsager

løgsuppeFransk løgsuppe
Et par kilo løg og lidt boullion er hvad der skal til en lækker suppe, som børnene er vilde med. Når man laver løgsuppe, så kommer den gode søde smag i løgene frem og ikke den velkendte skarpe smag af løg.

 

 

 

Indisk dahl med røde linserIndisk dahl med røde linser
Dahl behøver ikke være en meget krydret ret og er ret billig at lave til hverdag. den kan med fordel laves dagen før eller der kan laves en portion til to dage.


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 51 other subscribers