Pasta a la Carbonara
Pasta a la Carbonara, er en af vores børnefavoritter, som kan laves på 20 minutter. Den findes i mange variationer og hvis det skal være ægte italiensk, så skal æggeblommerne hen over retten til sidst. Det er ikke en kaloriefattig ret!
Pasta a la Carbonara
Denne ret kaldes også Spaghetti Carbonara og kan laves med de fleste typer pasta. Det må gerne være en pasta, hvor saucen kan hænge på.
personer
Ingredienser
- 5 dl Fløde
- 250 g Bacon
- 150 g Parmesan
- 2 stk Æggeblommer
Sådan gør du
- Bacon eller pancetta skæres i mindre stykker og steges gyldne og sprøde på en varm pande. Der vil typisk være en del fedt tilbage og du kan vælge at hælde det fra.
- Rør æggeblommer, fløde og revet ost sammen i en skål
- Pasta kommes i kogende vand, så den er klar til at blande med saucen
- Hæld flødeblandingen over den stegte bacon og lad det tykne over svag varme til pastaen er kogt færdig. Saucen skal ikke være for tyk og skal kunne fordele sig over pastaen. Hæld evt. lidt ekstra væske ved, hvis den bliver for tyk. Smag til med peber
- Hæld vandet fra den kogte pasta og tilsæt al pasta til saucen på en pande eller gryde. Serveres straks.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!