Middagsretter,  Opskrifter

Pasta a la Carbonara

Pasta a la Carbonara, er en af vores børnefavoritter, som kan laves på 20 minutter. Den findes i mange variationer og hvis det skal være ægte italiensk, så skal æggeblommerne hen over retten til sidst. Det er ikke en kaloriefattig ret!

Sponserede forslag

Frederiksdal Vermouth

Dansk vermouth baseret på kirsebærvin fra Frederiksdal. Vermouthen består af deres frugtige årgangsvin og Frederiksdal Rancio, som har stået uden...

pasta a la carbonara
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Pasta a la Carbonara

Denne ret kaldes også Spaghetti Carbonara og kan laves med de fleste typer pasta. Det må gerne være en pasta, hvor saucen kan hænge på.

Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 dl Fløde
  • 250 g Bacon
  • 150 g Parmesan
  • 2 stk Æggeblommer

Sådan gør du

  1. Bacon eller pancetta skæres i mindre stykker og steges gyldne og sprøde på en varm pande. Der vil typisk være en del fedt tilbage og du kan vælge at hælde det fra.

    pasta carbonara
  2. Rør æggeblommer, fløde og revet ost sammen i en skål

  3. Pasta kommes i kogende vand, så den er klar til at blande med saucen

  4. Hæld flødeblandingen over den stegte bacon og lad det tykne over svag varme til pastaen er kogt færdig. Saucen skal ikke være for tyk og skal kunne fordele sig over pastaen. Hæld evt. lidt ekstra væske ved, hvis den bliver for tyk. Smag til med peber

  5. Hæld vandet fra den kogte pasta og tilsæt al pasta til saucen på en pande eller gryde. Serveres straks.

Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

Dr. Zenzen Eiswein 2016

105 kr. hos Densidsteflaske.dk

Pfaffl Grüner Veltliner Vom Haus 2019

79 kr. hos Densidsteflaske.dk

Josef Andert Pinot Noir Trocken

115 kr. hos BayVine


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig