Bagning og kage,  Opskrifter

Koldhævede morgenboller

Disse boller skal forberedes dagen før de skal spises og så stilles til hævning et køligt sted natten over.
Ingredienser

Sponserede forslag

Kødfrie hverdage

...

Sponserede forslag

10 gr gær
1 dl vand
3 dl mælk
50 gr smeltet smør
1,5 tsk salt
2 spsk sukker
2-3 tsk stødt kardemomme efter smag
550 gr hvedemel

Gæren opløses i vandet og røres sammen med mælk og smeltet smør. Tilsæt salt, sukker og kardemomme. Tilsæt melet, hold en smule tilbage, og rør gerne dejen på røremaskine. Tilsæt resten af melet, hvis dejen er for våd. Dejen skal være lidt våd, men dog fast nok til at kunne formes til boller.

Stil til hævning et køligt sted.

Tænd ovnen på 225 grader. Ælt dejen let igennem på et melet bord og form 12 boller, der sættes på en bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve 30-45 minutter. Bages ved 225 grader i 12-14 minutter.

Bollerne er gode direkte fra ovnen, men er også gode de næste par dage hvis man ikke har haft en for tør dej. De kan f.eks. ristes som krydderboller de næste dage. Hvis der da er nogle til overs!


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 51 other subscribers


Vi hører gerne fra dig