Koldhævede morgenboller
Disse boller skal forberedes dagen før de skal spises og så stilles til hævning et køligt sted natten over. Der bruges kun 10 g gær og en smule kardemomme. Bollerne er også gode på brødristeren.
Koldhævede morgenboller
Gode morgenboller der forberedes aftenen før og hæver i køleskabet. Formes til boller og efterhæver inden bagning. Bollerne holder sig fugtige og er gode på brødristeren også
boller
Ingredienser
- 10 gr gær
- 1 dl vand
- 3 dl mælk
- 50 gr smeltet smør
- 1,5 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 2-3 tsk stødt kardemomme efter smag
- 550 gr hvedemel
Sådan gør du
- Gæren opløses i vandet og røres sammen med mælk og smeltet smør. Tilsæt salt, sukker og kardemomme. Tilsæt melet, hold en smule tilbage, og rør gerne dejen på røremaskine. Tilsæt resten af melet, hvis dejen er for våd. Dejen skal være lidt våd, men dog fast nok til at kunne formes til boller.
- Stil til hævning et køligt sted natten over.
- Tænd ovnen på 225° C. Ælt dejen let igennem på et melet bord og form 12 boller, der sættes på en bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve 30-45 minutter. Bages ved 225° C i 12-14 minutter.
- Bollerne er gode direkte fra ovnen, men er også gode de næste par dage hvis man ikke har haft en for tør dej. De kan f.eks. ristes som krydderboller de næste dage. Hvis der da er nogle til overs!
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!