Millionbøf
Millionbøf er 1970’ernes Spaghetti Bolognese og faktisk nok tættere på pastaretten fra Bologne end den kødsauce med tomat vi plejer at lave.
Egentlig får man ikke pasta bolognese i Bologne, men Ragù alla Bolognese og den sauce minder meget om vores millionbøf. Under et besøg på en finere restaurant i Bologne, var en af retterne Ragù alla Bolognese med tagliatelle til. Det var en helt klassisk ret der passede fint ind i en 5 retters menu, mens vi på vores breddegrader ville have underet os lidt over en tallerken spaghetti med kødsauce som mellemret.
Millionbøf
Millionbøf er en god klassisk dansk ret, som kan serveres i forskellige variationer. Der må gerne være lidt engelsk sauce til eller rødbeder.Server millionbøf med kartoffelmos eller med kogte kartofler og lidt godt brød.
personer
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 stk løg
- 25 g smør eller margarine til stegning
- 4 dl bouillon terninger er fint
- 2 spsk paprika
- 3 stk laurbærblade
- jævning
- salt
- peber
Sådan gør du
- Start med at brune de snittede løg
- Brun kødet af to omgange, så det brunes og ikke blot koger. Der må gerne komme lidt brun stegeskorpe på kødet og i gryden, da det giver god smag
- Tilsæt bouillon, paprika, laurbærblade, salt og peber. Bouillon kan bare være to okse- eller grøntsagsterninger og så ca. 4 dl vand.
- Lad det hele simre i 20 minutter under låg
Variationer
- Prøv med lidt frosne ærter der tilsættes direkte i gryden i sidste 5 min.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!