Pitabrød med lynkebab og spidskål
I mange år har der kune været en slags fyld der duede og det er Malenes pitafyld, men nu har vi kreeret en ny slags pitafyld som samtidig er hurtig at lave. Den kalder vi pitabrød med lynkebab og spidskål. Brug eventuelt “cuttings” eller fraskæringer af oksekød (de stykker der er skåret fra fordi de er endestykker eller skæve). Vi bruger blandt andet cuttings fra Rema, som er gode kødstykker til en lav pris.
Bag gerne billige og lækre pitabrød selv efter denne opskrift.
Pita med oksekebab og spidskål
En hurtig og krydret pitafyld
personer
Ingredienser
Pitafyld
- 400 g mørt oksekød Kan sagtens være en bøf eller en rest
- 3 tsk garam masala
- 1/2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk spidskål
- 1 spsk olie
- 8 stk pitabrød se vores bag-selv opskrift
Dressing
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk koriander (stødt)
- 1/4 tsk chili frisk eller tørret efter smag
Sådan gør du
Pitafyld
- Skær kødet i tynde stykker og steg det i olie. Så snart det tager farve så tilsættes løg, hvidløg og garam masala. Lad det stege samme et par minutter og tilsæt fintsnittet spidskål.Så snart spidskålen falder lidt samme efter et par minutter er fyldet klar og tages af varmen
- Bag pitabrødene efter vores opskrift eller varm færdige pitabrød ifølge opskriften.Fyld nu pitabrødene med fyld og lidt dressing og nyd dem varme.
Dressing
- Rør en hurtig dressing af ingredienserne og smag den til. Der skal ikke bruges så meget, så den må gerne smage af noget. Dressigen bliver bedre af at stå lidt på køl
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!