Sådan serveres og spises stenbiderrogn
Februar og marts er tiden, hvor den friske danske stenbiderrogn er at finde hos fiskemanden. Stenbiderrogn kan serveres på mange måder, når blot man tænker over at rognen i sig selv ikke smager af ret meget. Så en egentlig opskrift er dette ikke, men mere en god råvare med lidt tilbehør.
Køb stenbiderrognen klargjort hos fiskemanden eller en anden forretning, som har helt friske fisk. Selve rognen ligger i en hinde, der fjernes, når fiskemanden tilbereder rognen inden salg. Spørg hvor stenbiderrognen kommer fra – meget af den rogn man køber kommer ikke fra Danmark.
Prøv med chips af ristet rugbrød eller en kold kartoffel. Begge dele fungerer også med stenbiderrogn lige som ristet toastbrød gør.
Læs også: Tilberedning af torskerogn > Bedste tunmousse > Sund tunsalat
Hvad drikker man så til stenbiderrogn. Vores valg vil være en hvidvin som eksempelvis en Gewürztraminer fra Alsace. Stenbiderrognen kræver i sig selv ikke nogen kraftig vin, men løg og creme fraiche kan have lidt skarphed og bitterhed som passer godt sammen med en Gewürztraminer.
Frisk stenbiderrogn
Ingredienser
- 200 g frisk tilberedt stenbiderrogn
- 1 bæger Creme fraiche 38%
- 1 stk rødløg
- 1 pk toastbrød
- salt
- peber
Sådan gør du
- Snit løget i så fine tern som muligt. Skær evt løget i kvarte og lad det trække i vand i 10 minutter, da det tager lidt af den skarpe løgsmag
- Rist toastbrødet og skær skiverne i kvarte fra hjørne til hjørne.Sæt alle tingene på bordet i små skåle, så man selv laver sine små mundfulde.
Sådan spises stenbiderrogn
- Smør lidt creme fraiche på toastbrødet og derefter lidt stenbiderrogn og løg.