bouquet garni til rødkål

Hjemmelavet rødkål med rødvin

Her i huset har vi igennem mange år lavet rødkålen selv op til julen eller når der skal laves flæskestegssandwiches. Det er ret nemt og billigt at lave rødkål, men  den egentlige grund til at vi selv laver den, er at flere i huset ikke så godt kan tåle køberødkålen og får ondt i maven. Det går jo ikke så lad os lave rødkål fra bunden.

bouquet garni til rødkål
4 fra 1 stemme
Udskriv

Hjemmelavet rødkål

Forfatter Malene

Ingredienser

  • 1 stk rødkålshoved stort på 3-4 kg
  • 50 g smør
  • 1/2 flask rødvin måske lidt mere
  • 1-2 stk bouquet garni 3 laurbærblade 3 kviste timian
  • 2 dl ribssaft
  • 1-2 dl smagfuld edikke (blomme, æble eller lignende)
  • 2 spsk andefedt
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Start med at fjerne de yderste blade og dele rødkålshovedet i kvarte. Skær stokken og de tykkeste steder væk, så rødkålen bliver mere ensartet i størrelsen.

    helt rødkålshoved
  2. Snit rødkålen fint dog ikke så fint at rødkålen enden med at blive smattet. Lav gerne lidt længere smalle snit, og tænk ikke på den købte rødkål, der sikkert har været i en hakker.

    Snittet rødkål
  3. Smelt smørret i en stor gryde (det fylder godt i starten). Tilsæt rådkålen og lad den sautere i 5-10 min til den falder lidt sammen.

    steg rødkålen i smør
  4. Hæld rødvinen over og lad det koge lidt ind i 10 minutter

  5. Tilsæt bouquet garni, eddike og ribssaft samt salt og peber. Tilsæt også andefedt nu eller vent til du har fedt fra anden. Andefedtet giver en blank kål og smager godt af and

    rødkål med rødvin
  6. Kålen skal nu koge ved svag varme i 30 minutter med låg. Væden damper af, så pas på kålen ikke brænder på.

  7. Smag på kålen da mængderne herover kan variere. Især sødme eller syre skal tilpasses ved at bruge mere eddike eller ribssaft, ribsgelé eller bare lidt sukker. Lidt krydderier som et par nelliker lidt allehånde virker også godt.

    bouquet garni til rødkål

Vi hører gerne fra dig