1-2dlsmagfuld edikke (blomme, æble eller lignende)
2spskandefedt
salt og peber
Sådan gør du
Start med at fjerne de yderste blade og dele rødkålshovedet i kvarte. Skær stokken og de tykkeste steder væk, så rødkålen bliver mere ensartet i størrelsen.
Snit rødkålen fint dog ikke så fint at rødkålen enden med at blive smattet. Lav gerne lidt længere smalle snit, og tænk ikke på den købte rødkål, der sikkert har været i en hakker.
Smelt smørret i en stor gryde (det fylder godt i starten). Tilsæt rådkålen og lad den sautere i 5-10 min til den falder lidt sammen.
Hæld rødvinen over og lad det koge lidt ind i 10 minutter
Tilsæt bouquet garni, eddike og ribssaft samt salt og peber. Tilsæt også andefedt nu eller vent til du har fedt fra anden. Andefedtet giver en blank kål og smager godt af and
Kålen skal nu koge ved svag varme i 30 minutter med låg. Væden damper af, så pas på kålen ikke brænder på.
Smag på kålen da mængderne herover kan variere. Især sødme eller syre skal tilpasses ved at bruge mere eddike eller ribssaft, ribsgelé eller bare lidt sukker. Lidt krydderier som et par nelliker lidt allehånde virker også godt.