fedtemad med fedterever og groft salt
Dagens mad

Sidste generation med fedtemad og fedtegrever

Os der er imellem 40 og 50 er nok ved at være den sidste generation, hvor et godt stykke rugbrød med fedt, lidt fedtegrever og groft salt kan nydes (ikke for tit). Det er jo et godt nærende stykke mad, fra den gang alle råvarerne blev brugt og før ordet madspild var opfundet.

Madspild er et af de meget brugte ord i 2018. Men principperne med at bruge alle råvarer og ikke smide væk er der jo ikke meget nyt i. Vi har bare i et par generationer ikke haft behov og ikke prøvet at have for lidt mad. Går man et par generationer tilbage, så spildte man ikke råvarerne.

Vi har prøvet fedtemaden af på vores børn og den blev ikke købt. Til nød kunne et par fedtegrever dog godt bruges på en leverpostejmad!

Det er ikke tit vi har fedt i køleskabet, men ved juletid og omkring påske kommer der alligevel en bakke på hylden. Fedt fungerer godt under sild, sylte og både leverpostej og flæskesteg.

Hvad siger du?


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig