Sylte med rødbeder
Julemaden,  Opskrifter

Tipoldemors sennep

Tipoldemors sennep passer helt fint til sylte, flæskestegsmad og lignende lidt fede retter, som kan tåle lidt kontrast med syre og styrke. Denne sennep er stærk så næsehårene blafrer og kan nemt varieres. Der skal eddike til en god sennep, men du kan variere væskemængderne og prøve med mindre fløde og æg. Prøv at tilsætte whiskey, portvin eller snaps.

Sylte med rødbeder

Tipoldemors sennep

Malene
En god stærk sennep, som du selv kan variere på et utal af måder.
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 glas
1 glas

Ingredienser
 

  • 1 brev Bänkes grovmalede sennepspulver
  • 3 spsk eddike vælg selv eksempelvis æble- sherry- hvidvinseddike
  • 1 tsk karry start med det halve
  • 2 stk æg varmebehandlede
  • 2 spsk tomatketchup
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk piskefløde
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Udblød sennepspulveret med 3 spk eddike og lad trække 15 min
    stærk sennep
  • Tilsæt alle ingredienserne og rør godt sammen med en ske. Tilsæt kun halvdelen af karryen, så kan der altid tilsættes mere senere.
    hjemmerørt sennep
  • Smag enetuelt til med lidt mere ketchup, karry eller sukker
    tipoldemors meget stærke sennep
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!

 


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 77 other subscribers

Vi hører gerne fra dig