Munster ost fra Alsace

Munster ost fra Alsace

Munster og Münster er ikke den samme by eller den samme ost. Den sidstnævnte Münster er en tysk by og ost af samme navn, men den vi omtaler her er den franske ost fra byen Munster i Alsace.

Munster osten laves af enten ubehandlet eller pasteuriseret komælk fra køer af vosgeser-racen og er en rund ost af typen rødkit. Osten er en AOC beskyttet ost, hvor der er specielle krav til opskrift, fremstilling og hvor den kan laves. Der findes lidt variationer som eksempelvis Petit-Munster som bare er mindre end den normale. Osten findes også under navnet Munster-Géromé.

Den unge ost har en mild smag i forhold til den markante duft, men både duft og smag tiltager med alderen.

Munster er god til raclette, med en sød hvidvin eller med friske skiver pære.


Få direkte besked som den første, når der er nye opskrifter og indlæg


Related Post

Vi hører gerne fra dig