Sådan tilberedes torskerogn opskrift

Sådan tilberedes torskerogn

Sponsoreret

I slutningen af februar er det sæson for torskerogn. torskerogn på toastbrødFersk torskerogn er nemt at tilberede og kan blive et fantastisk stykke smørrebrød. Tilberedningen er meget simpel, hvis du følger vejledningen herunder.

Torskerognen skal være meget frisk og skal tilberedes med det samme. Den bør laves inden for 24 timer.

Skyl den friske torskerogn forsigtigt. Du skal ikke fjerne hinder eller skind, da det vil få torskerognen til at falde fra hinanden.

torskerogn-fersk

Sponsoreret

I en gryde der er stor nok til torskerognen, bringes vand i kog og der tilsættes et par laurbærblade, peberkorn, salt og ca. 1-2 spsk. eddike. Kog ved svag varme i ca 20 min pr. halve kilo

kogning-torskerogn

 

Efter kogning tages torskerognen op af vandet og lægges på køl eller serveres direkte, efter kort afkøling.

torskerogn-efter-kogning

 

Her er torskerognen skåret i skiver, så den køler af inden servering. Den hinde der er omkring rognen, kan fjernes, hvis man lyster, men er absolut ikke nødvendigt.

 

Server skiver af kogt torskerogn på ristet toastbrød, med en god mayonnaise, citron og kapers. Det er en frisk forårsspise, der også kan prøves af dem der ikke er store fiskespisere. Frisk tilberedt torskerogn, hverken dufter eller smager meget fisket og kan på inden måde sammenlignes, med torskerogn på tube eller dåse.

torskerogn på toastbrød

Vi hører gerne fra dig