Scones til brunch eller afternoon tea
Prøv scones til morgenmad eller til en brunch. Scones deles og smøres med lemon curd eller marmelader efter eget valg.
Scones
Scones er perfekte til en brunch eller til et klassisk afternoon-tea arrangement. De deles og smøres med alt fra smør til lemon curd, marmelader eller lignende.Det er vigtigt at dejen holdes kold under tilberedning og der skal være små klumper af smør i dejen inden bagning
stk
Ingredienser
- 560 g hvedemel
- 85 g sukker
- 25 g bagepulver
- 5 g salt
- 200 g smør
- 3 3/4 dl kærnemælk
Pensling
- 1 stk æg Til pensling
Sådan gør du
- Alle ingredienser, undtagen kærnemælk, hældes i en skål uden at blande dem og sættes i køleskabet i en time. Formålet er at alle ingredienser bliver helt kolde.Efter en time hakkes de kolde ingredienser i en foodprocessor eller med en kniv. Smørklumperne skal være så små som ærter. Nu tilsættes kærnemælken.
- Med forsigtighed skal ingredienserne nu vendes sammen med hænderne. Det skal ikke blive til en fast dej, men blot en løst sammenhængende masse. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul forsigtigt ud til en firkant på ca. 20 x 50 cm
- Nu skal dejen foldes. Først foldes 1/3 ind mod midten og derefter foldes det resterende lag ind over. Nu er der altså tre lag oven på hinanden.Gør bordet rent og drys med mel. Gentag processen. Vil du have fyld i dine scones, så skal fyldes rulles med i den sidste rulning.
- Dejen skal nu i køleskabet i 15 min. i et fad med foldningen nedad
- Rul nu dejen til en tykkelse på ca 1,5 cm. Stik eller skær scones ud i den form du ønsker. De kan være små eller store – runde eller firkantede helt op til dig.Sæt scones på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. For at de hæver lige op, skal de have et lille tryk med et par fingre på midten. Ellers vil midten rejse sig for meget.
- Bag scones ved 230 grader på varmluft i ca 8-10 minutter. Det afhænger lidt af størrelsen og de skal være gyldenbrune inden de tages ud.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!