Bagning og kage,  Opskrifter

Scones til brunch eller afternoon tea

 

Sponserede forslag

Niederhäuser Klamm Kabinett 2019

Schneiders Klamm Kabinett er en let sødlig og ren Kabinet, som både har charmerende frugt og en elegant syre. Den strågule farve efterf...

Prøv scones til morgenmad eller til en brunch. Scones deles og smøres med lemon curd eller marmelader efter eget valg.

scones til brunch
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Scones

Scones er perfekte til en brunch eller til et klassisk afternoon-tea arrangement. De deles og smøres med alt fra smør til lemon curd, marmelader eller lignende.

Det er vigtigt at dejen holdes kold under tilberedning og der skal være små klumper af smør i dejen inden bagning

Ret Bagværk
Køkken Engelsk
Antal 16 stk

Ingredienser

  • 560 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 25 g bagepulver
  • 5 g salt
  • 200 g smør
  • 3 3/4 dl kærnemælk

Pensling

  • 1 stk æg Til pensling

Sådan gør du

  1. Alle ingredienser, undtagen kærnemælk, hældes i en skål uden at blande dem og sættes i køleskabet i en time. Formålet er at alle ingredienser bliver helt kolde.

    Efter en time hakkes de kolde ingredienser i en foodprocessor eller med en kniv. Smørklumperne skal være så små som ærter. Nu tilsættes kærnemælken.

  2. Med forsigtighed skal ingredienserne nu vendes sammen med hænderne. Det skal ikke blive til en fast dej, men blot en løst sammenhængende masse. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul forsigtigt ud til en firkant på ca. 20 x 50 cm

    scones dej
  3. Nu skal dejen foldes. Først foldes 1/3 ind mod midten og derefter foldes det resterende lag ind over. Nu er der altså tre lag oven på hinanden.

    Gør bordet rent og drys med mel. Gentag processen. Vil du have fyld i dine scones, så skal fyldes rulles med i den sidste rulning.

    scones foldet dej
  4. Dejen skal nu i køleskabet i 15 min. i et fad med foldningen nedad

  5. Rul nu dejen til en tykkelse på ca 1,5 cm. Stik eller skær scones ud i den form du ønsker. De kan være små eller store - runde eller firkantede helt op til dig.

    Sæt scones på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. For at de hæver lige op, skal de have et lille tryk med et par fingre på midten. Ellers vil midten rejse sig for meget.

    scones trykket på midten
  6. Bag scones ved 230 grader på varmluft i ca 8-10 minutter. Det afhænger lidt af størrelsen og de skal være gyldenbrune inden de tages ud.

Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

Chateauneuf du Pape La Dame Voyageuse fra Mordoree

349 kr. hos Otto Suenson

Cotes du Rhone øko fra Coup De Vent

99 kr. hos Otto Suenson

Duckhorn The Discussion 2016

705 kr. hos Winefamly


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig