Bagning og kage,  Opskrifter

Pitabrød (hjemmebagt)

 

Sponserede forslag

Murphy-Goode Pinot Noir 2016

Murphy-Goode Pinot Noir fremstår her i den gode årgang 2016 mere sprød og elegant end tilfældet med vores seneste årgang. Vinen har en...

pitabrød med oksekød
0 fra 0 stemmer
Udskriv

Hjemmebagte pitabrød

Denne opskrift er ret nem, når du skal bage pitabrød og dejen er meget nem at rulle ud

Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 12 brød
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 15 g gær
  • 7 g salt
  • 300 g hvedemel tipo 00
  • 175 g hvedemel ekstra mel til at rulle ud i
  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og tipo 00. Tilsæt halvdelen af hvedemelen og rør det i 5 minutter på røremaskine.

  2. Tilsæt olien og næsten alt hvedemel (gem 3-4 spsk). Konsistensen skal være, så den ikke hænger i skålen, men den skal endelig ikke have for meget mel og må ikke blive for tør.

  3. Rør ca. 15 minutter på maskine.

  4. Del i 12 stykker og rul dem til boller. Lad dem hæve i 40 minutter med et fugtigt viskestykke over.

  5. Varm ovnen op, mens de hæver, med en bagesten eller en bageplade i ovnen. Ovnen skal være 250 grader og bagesten/pladen skal være gennemvarm. Så snart de hæver og bliver lidt gyldne skal de ud. Bag ikke for mange af gangen, så ovnen hele tiden holder temperaturen.

    pita på bagesten i ovn

Se vores forslag til oksekødsfyld til pitabrød. Det er favoritten og vi kalder den Malenes pitafyld

Bagestålet
Sponsoreret

Sponserede forslag

Grand Blanc de Meunier fra Gosset

759 kr. hos Otto Suenson

Ripasso Superiore 2016

200 kr. hos Buus Vine

Rosso di Montalcino 2018

159 kr. hos Jysk Vin


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 41 other subscribers


Vi hører gerne fra dig