Pitabrød (hjemmebagt)
Der er begyndt at komme lækre forpagte pitabrød i butikkerne, men de er ikke helt billige og du kan faktisk ret nemt selv lave dine pitabrød til den sultne familie. At bage pitabrød er ikke særlig kompliceret og har du prøvet det et par gange går det hurtigt.
Læs også: Lynkebab i pitabrød > Malenes pitafyld med hakket oksekød og tomat
Hjemmebagte pitabrød
Denne opskrift er ret nem, når du skal bage pitabrød og dejen er meget nem at rulle ud
brød
Ingredienser
- 3 dl koldt vand
- 15 g gær
- 7 g salt
- 300 g hvedemel tipo 00
- 175 g hvedemel ekstra mel til at rulle ud i
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og tipo 00. Tilsæt halvdelen af hvedemelen og rør det i 5 minutter på røremaskine.
- Tilsæt olien og næsten alt hvedemel (gem 3-4 spsk). Konsistensen skal være, så den ikke hænger i skålen, men den skal endelig ikke have for meget mel og må ikke blive for tør.
- Rør ca. 15 minutter på maskine.
- Del i 12 stykker og rul dem til boller. Lad dem hæve i 40 minutter med et fugtigt viskestykke over.
- Varm ovnen op, mens de hæver, med en bagesten eller en bageplade i ovnen. Ovnen skal være 250 grader og bagesten/pladen skal være gennemvarm. Så snart de hæver og bliver lidt gyldne skal de ud. Bag ikke for mange af gangen, så ovnen hele tiden holder temperaturen.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Se vores forslag til oksekødsfyld til pitabrød. Det er favoritten og vi kalder den Malenes pitafyld