Denne opskrift er ret nem, når du skal bage pitabrød og dejen er meget nem at rulle ud
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 40 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime
Servings 12brød
Author Malene
Ingredienser
3dlkoldt vand
15ggær
7gsalt
300ghvedemel tipo 00
175ghvedemelekstra mel til at rulle ud i
2spskolivenolie
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og tipo 00. Tilsæt halvdelen af hvedemelen og rør det i 5 minutter på røremaskine.
Tilsæt olien og næsten alt hvedemel (gem 3-4 spsk). Konsistensen skal være, så den ikke hænger i skålen, men den skal endelig ikke have for meget mel og må ikke blive for tør.
Rør ca. 15 minutter på maskine.
Del i 12 stykker og rul dem til boller. Lad dem hæve i 40 minutter med et fugtigt viskestykke over.
Varm ovnen op, mens de hæver, med en bagesten eller en bageplade i ovnen. Ovnen skal være 250 grader og bagesten/pladen skal være gennemvarm. Så snart de hæver og bliver lidt gyldne skal de ud. Bag ikke for mange af gangen, så ovnen hele tiden holder temperaturen.