wok stegt oksekød med spidskål

Opskrift på oksekød og hvidkål stegt i wok

Vi har fundet en smagfuld wok-ret med oksekød og hvidkål, der kan laves på 35 minutter og som er god til madpakker dagen efter. Har man ikke en wok, så kan en pande eller gryde med høje kanter også bruges.

Som med de fleste wok-retter, så skal stegning ske lidt hurtigt. Derfor skal alle ingredienserne gøres klar på forhånd, så de kan steges af på et par minutter.

Server denne wok-ret på et fad med de lynstegte grøntsager i bunden, så det smagfulde oksekød og til sidst hakkede peanuts og forårsløg.

Læs også: Kylling à la King > Thaikrydret svinekød

wok stegt oksekød med spidskål
5 fra 1 stemme
Udskriv

Oksekød og hvidkål stegt i wok

Ret Hovedret
Køkken Asiatisk
Keyword oksekød, wok
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Henrik

Ingredienser

Stegning af kød

  • 500 g oksekød i strimler Skal være mørt
  • 3 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk fishsauce kan indeholde spor af skaldyr
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk saucejævner
  • ½ dl vand

Stegning af grøntsager

  • ½ stk Hvidkålshoved eller 1 spidskål
  • 2 røde peberfrugter eller snackpeber
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt 1+1 tsk
  • 50 g peanuts evt. cashewnødder eller mandler
  • 2 forårsløg
  • Frisk koriander kan udelades

Ris som tilbehør

  • 4 dl ris

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken. Lad dem hvile under låg mens resten laves færdigt.

  2. Klargør grøntsagerne ved at snitte kålen fint og skære rød peber i små mundrette stykker. Riv den skrællede ingefær og snit forårsløgene fint. Hak peanuts til lidt mindre stykker

Stegning af kød

  1. Har du købt et helt stykke oksekød, så skær det i strimler med en tykkelse på 1-2 cm. Snit hvidløg fint.

    Varm wok eller pande med høje kanter op med olie. Sørg for at wok'en er godt varm, så kødet brunes hurtigt og steg det eventuelt af 2 gange. 

    Når kødet er brunet efter et par minutter tilsættes hvidløg, fishsauce og sukker. Lad det stege videre i et par min. under omrøring. Sukkeret kan nemt blive brændt.

    Bland saucejævner i vandet og tilsæt det.

    wok stegt spidskål eller hvidkål
  2. Tøm wok'en og holdt kødet varmt, mens grøntsagerne bliver stegt

Stegning af Grøntsager

  1. Varm wok'en op igen og tilsæt olie. Den skal ikke være lige så varm som når kødet steges, da kål nemt brænder fast.

    Steg nu kålen og peberfrugten i 3-5 min. til det tager farve og falder lidt sammen. Kålen skal ikke falde helt sammen og skal være lidt sprød. Tilsæt citronsaft, ingefær sukker og salt.

  2. Så snart grøntsagerne er stegte, anrettes de i et fad. Oksekødet, peanuts og forårsløg fordeles over grøntsagerne. Pynt eventuelt til sidst med koriander.

    Server straks med ris til.

    wok stegt oksekød med spidskål

Vi hører gerne fra dig