Indisk dahl med røde linser
Grøntsagsretter,  Opskrifter

Nem krydret Indisk dahl

Indisk dahl er en herlig smagfuld ret, der kun tager kort tid at tilberede og skal passe sig selv en time. Retten er en ren vegetarret og koster ikke mange kroner at lave. Dahl staves på mange måder som eksempelvis dahl, daal, dall og dhal, men vi holder os til dahl og ved ikke hvilken form der er mest korrekt.

Sponserede forslag

Entrelobos Ribera del Duero Magnum 2016

En stor spansk basker! virkelig lækker vin! Tempranillo druen også kaldt Tinto Fino i Spanien. Entrelobos er spansk rødvin når det er bedst! Vi...

Krydderier kan selvfølgelig varieres efter ens egen smag og der kan bruges hele krydderier istedet for pulver.

Dahl kan stamme fra mange forskellige områder og egne. Derfor er der også stor forskel på krydderierne

Indisk dahl med røde linser
5 fra 1 stemme
Udskriv

Indisk dahl

Smagfuld indisk vegetarret, der er meget nem at lave. Server eventuelt naan brød og frisk koriander på toppen

Ret Frokost, Hovedret
Køkken Indisk
Keyword Grøntsagsretter, vegetar
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Malene

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 3 spsk olie Vindrue eller lignende neutra olie
  • 300 g røde linser
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • 4 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 stk kanelstang
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grøntsagsboullion

Sådan gør du

  1. Start med at stege løg, hvidløg og ingefær ved middel varme i smagsneutral olie uden at det tager farve.

    Indisk dahl løg og ingefær
  2. Lad det stege 3-4 minutter og tilsæt så krydderierne og lad dem stege med i 1 minut. Tilsæt nu alle andre ingredienser.

    Indisk dahl krydderier
  3. Lad det simre under omrøring i 1 time. Måske skal der lidt mere væde til og rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

    Indisk dahl røde linser

Prøv med lidt hjemmebagte naan brød sammen med dahl, eller servér den i små skåle med lidt raita som tilbehør.

Prøv også: Chicken corma eller Rødbede curry


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 49 other subscribers


Vi hører gerne fra dig