Nem krydret Indisk dahl
Indisk dahl er en herlig smagfuld ret, der kun tager kort tid at tilberede og skal passe sig selv en time. Retten er en ren vegetarret og koster ikke mange kroner at lave. Dahl staves på mange måder som eksempelvis dahl, daal, dall og dhal, men vi holder os til dahl og ved ikke hvilken form der er mest korrekt.
Krydderier kan selvfølgelig varieres efter ens egen smag og der kan bruges hele krydderier istedet for pulver.
Dahl kan stamme fra mange forskellige områder og egne. Derfor er der også stor forskel på krydderierne
Indisk dahl
Smagfuld indisk vegetarret, der er meget nem at lave. Server eventuelt naan brød og frisk koriander på toppen
personer
Ingredienser
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 2 cm ingefær
- 3 spsk olie Vindrue eller lignende neutra olie
- 300 g røde linser
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- 4 spsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 stk kanelstang
- 1 tsk salt
- 5 dl grøntsagsboullion
Sådan gør du
- Start med at stege løg, hvidløg og ingefær ved middel varme i smagsneutral olie uden at det tager farve.
- Lad det stege 3-4 minutter og tilsæt så krydderierne og lad dem stege med i 1 minut. Tilsæt nu alle andre ingredienser.
- Lad det simre under omrøring i 1 time. Måske skal der lidt mere væde til og rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Prøv med lidt hjemmebagte naan brød sammen med dahl, eller servér den i små skåle med lidt raita som tilbehør.
Prøv også: Chicken corma eller Rødbede curry