Thaikrydret svinekød

Her er en nem thailandsk ret med svinekød, friske sukkerærter og ris. Thaikrydret svinekød med chilisovsDet er en dejlig hverdagsret og det tager ca 30 minutter at tilberede den. Retten får lidt sukker, lidt chili og fishsauce som klæder svinekødet godt.

Til 4 personer og tilberedningstid ca 30 min.

Ingredienser:

4 dl jasminris
400 g hakket svinekød
olie til stegning (oliven eller vindruekerneolie)
4 fed hvidløg
1 lille chili
2 spsk sukker
400 g grønne sukkerærter (mange tout ærter)
fish sauce

Sådan gør du

Kog ris efter anvisningen på pakken. Du kan bruge jasminris, som klæber lidt, men du kan selvfølgelig også bruge almindelige løse ris.

Steg kødet i olie på en varm pande med høje kanter. Del eventuelt portionen i to, så der ikke er for meget kød på panden. For meget kød eller omrøring for tidligt, får panden til at blive for kold, så kødet koger istedet for at stege.

svinekød stegning

 

Hak hvidløg fint og chili efter smag. Da retten blandes med ris, kan du godt tilsætte lidt ekstra chili, så det smager lige igennem.

Skyl ærterne og skær dem på skrå

chili-hvidloeg-aerter

 

Når kødet er brunet, tilsættes sukker. Vend rundt og lad sukkeret brune.

Thai svinekød sukker karamellisering

 

Tag kødet af panden og tilsæt lidt olie igen. Steg nu ærterne, så de får lidt farve og tilsæt  1 dl vand. Lad vandet koge op, så ærterne bliver møre, men ikke slatne.

Saml nu retten med ærter, kød og ris. Bland det sammen og smag til med fishsauce. Hvor meget der skal bruges, er du nødt til at smage dig til, typisk 1 spsk. eller ca. 10 stænk, hvis der er stænkprop på flasken. Fishsauce får ikke retten til at smage af fisk, men giver salt og umami smag (smag ikke på fishsauce alene, det fører ikke til nogen god oplevelse).

thai-svinekoed-aerter

 

Retten er nu klar til servering. Der kan serveres soyasauce eller sød chilisauce til retten.

Thaikrydret svinekød med ærter

 


Få direkte besked som den første, når der er nye opskrifter og indlæg


Related Post

Vi hører gerne fra dig