Thaikrydret svinekød
Her er en nem thailandsk ret med svinekød, friske sukkerærter og ris. Det er en dejlig hverdagsret og det tager ca 30 minutter at tilberede den. Retten får lidt sukker, lidt chili og fishsauce som klæder svinekødet godt.
Thaikrydret svinekød
En lækker og hurtig hverdagsret med krydret og stegt svinekød
personer
Ingredienser
- 4 dl jasminris
- 400 g hakket svinekød
- olie til stegning oliven eller vindruekerneolie
- 4 fed hvidløg
- 1 lille chili
- 2 spsk sukker
- 400 g grønne sukkerærter
- fish sauce
Sådan gør du
- Kog ris efter anvisningen på pakken. Du kan bruge jasminris, som klæber lidt, men du kan selvfølgelig også bruge almindelige løse ris.
- Steg kødet i olie på en varm pande med høje kanter. Del eventuelt portionen i to, så der ikke er for meget kød på panden. For meget kød eller omrøring for tidligt, får panden til at blive for kold, så kødet koger istedet for at stege.
- Hak hvidløg fint og chili efter smag. Da retten blandes med ris, kan du godt tilsætte lidt ekstra chili, så det smager lige igennem.
- Skyl ærterne og skær dem på skrå
- Når kødet er brunet, tilsættes sukker. Vend rundt og lad sukkeret brune.
- Tag kødet af panden og tilsæt lidt olie igen. Steg nu ærterne, så de får lidt farve og tilsæt 1 dl vand. Lad vandet koge op, så ærterne bliver møre, men ikke slatne.
- Saml nu retten med ærter, kød og ris. Bland det sammen og smag til med fishsauce. Hvor meget der skal bruges, er du nødt til at smage dig til, typisk 1 spsk. eller ca. 10 stænk, hvis der er stænkprop på flasken. Fishsauce får ikke retten til at smage af fisk, men giver salt og umami smag (smag ikke på fishsauce alene, det fører ikke til nogen god oplevelse).
- Retten er nu klar til servering. Der kan serveres soyasauce eller sød chilisauce til retten.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!