Forbered julemaden del 2
Lige inden juleaften er der et par forberedelser man kan lave. Især rødkålen er god at få lavet inden den 24. og den bliver faktisk bedre af at trække en dags tid.
Julerødkål med rødvin
Den kan selvfølgelig bruges resten af året også, men rødkål skal der på bordet til and og flæskesteg. Den er både nem og billig at lave selv og så kan man selv tilpasse smagen. Det kan drille lidt med at få den til at “smage af noget”, så se et par tips i opskriften.
Se opskriften på julerødkålen her
Tipoldemors stærke julesennep
Til den fede julemad og til julefrokosterne skal der en piv-stærk sennep og gerne en hjemmerørt sennep. Den sennep vi har her hedder Tipoldemors sennep og er en opskrift der er gået i arv. Den er senest overleveret til mig af min mormor, fra en håndskrevet note i hendes meget gamle opskriftbog.
Se opskriften på stærk sennep her
Julesylte
Både børnene og de voksne i vores familie glæder sig til julesylten er lavet. Den hjemmelavede sylte ved man hvad er og vi laver den ikke for fed, men krydret så den passer til julen. Det er lidt som en velkrydret flæskesteg eller fransk rillette.
Her er den serveret på rugbrød med tipoldemors stærke sennep og råsyltede rødbeder, som vi tidligere har skrevet om.
Se vores opskrift på julesylte
Det var del 2 af “Forbered julemaden”
>> Del 3 handler om anden, saucen og de brune kartofler.
“Forbered julemaden del 1” er om agurker og rødbeder.