Lav gerne stegte sild dagen før og de kan holde sig ca. en uge i køleskabet. De fleste supermarkeder har enten ferske silde fileter eller pakker med frosne. Prøv med de friske, hvis du kan finde dem, men resultatet bliver også godt med frosne sild. Beregn en sildefilet per person/mad. En hel sild deles i to filetter.Skal helst trække mindste 1 døgn
Ret Frokost, Småretter
Køkken Dansk
Keyword fisk, frokost, klassiske retter, sild
Tilb. tid 1 timetime
Servings 5sild (hele)
Author Malene
Cost 50,00
Ingredienser
Marinade
3dleddike
3dlsukkermåske lidt mere
1dlvand
2stkløg
10stkpeberkorn
3stklaurbærblade
Sild
5stksildEn sild deles i 2 fileter
8spskrugmeleller mere
1spskhvedemel
salt og peber
Sådan gør du
Bland ingredienserne til marinaden og lad dem koge op i en gryde. Kom først løgene i de sidste minutter. Lagen skal smages til og normalt tilsætter jeg ekstra sukker. Man skal kunne smage det sure og skarpe i eddikken og samtidig skal man have en sød smag fra sukkeren. Der skal en del sukker i for at nå den rette balance.Marinaden skal køle af inden den hældes på sildene.
Sildene kan laves hele eller de kan deles i to filetter. Start med at finpudse dem med en skarp kniv og fjern rygfinnen. Rygfinnen kan også fjernes med en ren saks.
Mens filetterne er fugtige, vendes sildene i blandet rugmel, hvedemel, salt og peber. Lad dem suge et øjeblik så melet hænger fast.er silene for tørre er det svært at få melet til at hænge fast.
Flyt dem derefter videre til en varm pande med smør eller smagsneutral olie. rugmelen og silden skal nå at tage lidt farve og typisk skal der steges 2-3 min på hver side.
Læg sildene direkte i en plastikbøtte eller lignende med tæt lukning. Hæld den kolde lage over og sæt dem på køl. Inden låget lukkes, lægger jeg ca et løg skåret i skiver øverst. Løgene bliver rigtig gode efter et døgn sammen med sild og lage.