færdig suppe
Opskrifter,  Supper

Tender Lovin’ care soup – Kyllingesuppe med majs

TLC (Tender Lovin’ Care) kyllingesuppen er nem og hurtig at lave.kyllingesuppe med karry Den er perfekt når nogen skal forkæles og trænger til en gang varm lækker suppe. Samtidig kan den varieres til lejligheden og mængderne er kun vejledende. Så tilsæt eksempelvis dobbelt så meget majs og suppen bliver mere cremet eller brug lidt tai karrypasta, til at give et asiatisk præg.

Til 4 Personer

Ingredienser:

2 dåser majs (ca. 400 g.)
400 g. kylling uden skind (bryst eller filet)
2 spsk. karry (Hvor meget kommer an på styrken, men gerne et par spiseskefulde)
5 Forårsløg
2 L kyllingefond (kan laves fra bouillon terninger)
2 æg
Olie til stegning
Brød efter dit valg.

Skær kyllingen i mindre stykker og blend halvdelen af majsene i en skål. Varm en gryde op og tilsæt olie og karry. Karry skal ristes på panden og må gerne blive lidt mørk, så får du smagen bedre frem. Suppen tager en del af smagen og derfor skal der normalt mere karry til end 2 spsk. Man kan evt også tilsætte lidt karrypasta og få en mere asiatisk smag i suppen.

ristet karry

Steg kyllingen i den brunede karry, så den får lidt farve.

kylling stegt i karry

Tilsæt kyllingefond og blendede majs. Lad det simre ved lav varme i ca 20 min.

blendede majs tilsættes suppen

Tilsæt resten af majsene. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.

 

Bring suppen op til kogepunktet. De sammenpiskede æg skal nu tilsættes i en tynd stråle. Der piskes med små bevægelser i suppen med to spisepinde eller lignende. Det får æggene til at danne små flager i suppen.

æg piskes i suppe

Inden servering tilsættes fintsnittede forårsløg, salt og peber. Du kan evt. tilsætte forårsløg direkte i ved servering og de bliver lidt kedelige ved opvarmning.

færdig suppe

TLC = Tender Loving Care

Ca. 43 kcal per 100 g udregnet fra ingredienserne


Abonnér på Madkalender.dk

Få nye opslag som den første!

Join 75 other subscribers

Vi hører gerne fra dig