
Kylling på grillen
Kylling og grill passer bare godt sammen. Om det er en her kylling eller den er delt i to er ikke så vigtigt, men at der er skind på gør en stor forskel for smag og hvor saftig den bliver.
I denne opskrift er kyllingen delt i to og stegt i en kuglegrill ved indirekte varme.
Prøv en romesco sauce med grillede peberfrugter sammen med kyllingen.

Kylling på grill
Det er nemt at grille frisk kylling og endnu nemmere, hvis den deles i to stykker.
personer
Ingredienser
- 1 stk hel frisk kylling
Sådan gør du
- Klargør kyllingen og del den på langs gennem brystet og på den ene side af ryggen. Skær rygsøjlen ud ved at skære på den anden side af ryggen også.
- Smør kyllingen med smeltet smør og dys med krydderi eller marinade. Steg kyllingen i en kuglegrill med indirekte varme i ca. 45 minutter. Det tykkeste sted er omkring lårene. Saften skal være klar når man stikker med en kødnål.
- Del kyllingen i mindre stykker med en skarp kniv eller fjerkræssaks.Drys med salt eller lidt friske urter og så er der serveret.
Har du prøvet opskriften?Lad os vide hvordan den var!
Når kyllingen er næsten færdig kan låget tages af og lidt groft udskårne grøntsager kan grilles som tilbehør. Prøv med halverede løg, lidt squash og forårsløg der er smurt med lidt olie.